середа, 19 грудня 2018 18:30

Випробовувують нову автоматизовану систему управління військ

Випробовувують нову автоматизовану систему управління військ
Харківські військові розпочали випробовування нової АСУ для війська / фото: Міноборони

У Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба приступили до відпрацювання завдань з прийняття на озброєння нової автоматизованої системи управління для потреб Збройних Сил України.

"Державні випробування зразка озброєння і військової техніки є підсумковим етапом розробки автоматизованих систем управління спеціального призначення відповідно до Державної програми розвитку Збройних Сил України, згідно якої Харківський національний університет Повітряних Сил здійснює військове та військово-наукове супроводження відповідної дослідно-конструкторської роботи", - йдеться в повідомленні Міноборони.

Протягом декількох тижнів професор Максим Павленко та доцент Олександр Чечуй разом з кращими науковцями університету проведуть низку тестів та польових випробувань. Однак уже зараз багато фахівців оцінюють нову систему як надійну та інноваційну, легку в керуванні, сучасну та швидку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні розробили 120-мм керовану міну "Круча"

Система озброєння була виготовлена українськими підприємствами у найкоротший термін за найвищими світовими стандартами.

Конструкторсько-виробниче підприємство "Українська бронетехніка" достроково передало Збройним силам України чергову партію спеціалізованих броньованих автомобілів "Варта".

Зараз ви читаєте новину «Випробовувують нову автоматизовану систему управління військ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути