понеділок, 15 серпня 2022 08:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Війська РФ атакують Україну у складі шести груп – ISW

Війська РФ атакують Україну у складі шести груп – ISW
В Інституті вивчення війни порахували групи російських військ, що воюють в Україні. Фото: pravda.com.ua

Росіяни воюють в Україні у складі шести груп сил.

Сформовані ці угруповання у різних військових округах Росії, йдеться в огляді Інституту вивчення війни (ISW).

Орієнтовані російські групи військ на Харків та Харківську область, по лінії Ізюм – Слов'янськ, Сіверсько-Лисичанський район. Інші групи – на Бахмут, район Авдіївки – Донецька та південь України.

На Харківському та Сіверсько-Лисичанському напрямках діють групи, сформовані, ймовірно, навколо ядер із Західного та Центрального військових округів відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW назвали пріоритетні напрямки Росії у війні проти України

"Вісь Ізюм-Слов'янськ дедалі більше комплектується нещодавно сформованими добровольчими батальйонами, які, ймовірно, мають дуже низьку бойову потужність. Навколо Бахмута переважають бійці приватної військової компанії (ПВК Вагнера). А в районі Авдіївки – Донецька діють переважно сили так званої "ДНР", – йдеться у повідомленні.

Війська Південного військового округу, ймовірно, становили початкове ядро сил у Херсонській та Запорізькій областях. Але були посилені військами Східного військового округу, ВДВ і Росгвардії.

При цьому експерти зазначають, що жодне з цих угруповань не є однорідним, формують їх елементи різних військових округів, проміжні сили та добровольчі загони.

Минулої доби росіяни гатили з артилерії неподалік Великої Комишувахи, Бражівки, Залимана, Вірнопілля, Мазанівки та Богородичного, що на Слов'янському напрямку.

Російські окупанти намагаються прорвати оборону українських військ у напрямках Олександрополя, Красногорівки, Авдіївки, Мар'їнки й Пісків. Тривають жорстокі бої.

Зараз ви читаєте новину «Війська РФ атакують Україну у складі шести груп – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути