понеділок, 15 серпня 2022 07:20

Спецтема: Війна Росії проти України

На Донбасі ворог проводить розвідку боєм – Генштаб

На Донбасі ворог проводить розвідку боєм – Генштаб
Російські окупанти намагаються прорвати оборону ЗСУ на Донбасі. Фото: unian.ua

Минулої доби росіяни гатили з артилерії неподалік Великої Комишувахи, Бражівки, Залимана, Вірнопілля, Мазанівки та Богородичного, що на Слов'янському напрямку.

Ворог атакував у напрямку Тихоцьке – Долина, але зазнав втрат і відійшов, повідомляють вранці 15 серпня у Генеральному штабі ЗСУ.

"На Краматорському напрямку противник намагається вести наступальні дії. Активно задіює штурмову та армійську авіацію. Зафіксовано обстріли неподалік Білогорівки, Григорівки, Стародубівки, Веселого, Федорівки та Сіверська", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни з артилерії вдарили по Нікополю

На Бахмутському напрямку ворог активізував розвідку переднього краю оборони українських військ. Росіяни стріляли з артилерії та танків біля Торецька, Бахмутського, Білогорівки, Курдюмівки, Василівки, Зайцевого і Залізного.

З авіації били в районі населеного пункту Соледар. Росіяни намагалися наступати на напрямках Соледара та Кодеми, але їх атаку ЗСУ відбили і ворог відійшов.

На Авдіївському напрямку зафіксовано обстріли поблизу Срібного, Красногорівки, Опитного, Первомайського, Новобахмутівки та Мар'їнки, а також авіаудар біля Красногорівки.

Для покращення тактичного положення окупанти вели наступальні бої у напрямку Пісків та Первомайського, успіху не мали і відійшли.

Російські окупанти намагаються прорвати оборону українських військ у напрямках Олександрополя, Красногорівки, Авдіївки, Мар'їнки й Пісків. Тривають жорстокі бої.

Увечері 14 серпня окупанти обстріляли населені пункти Дніпропетровської області.

Зокрема, ворог зі ствольної артилерії обстріляв відкриту територію села Велика Костромка Зеленодольської громади.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі ворог проводить розвідку боєм – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути