субота, 13 серпня 2022 18:37

Окупанти атакують на Донбасі. Тривають жорстокі бої

Окупанти атакують на Донбасі. Тривають жорстокі бої
На Авдіївському напрямку тривають жорсткі бої. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти намагаються прорвати оборону українських військ у напрямках Олександрополя, Красногорівки, Авдіївки, Мар'їнки й Пісків. Тривають жорстокі бої.

На Авдіївському напрямку ворог обстрілював з танків і реактивної артилерії райони населених пунктів Курахове, Нью-Йорк, Мар'їнка, Красногорівка й Олександропіль. Був авіаудар біля Мар'їнки, повідомляє Генштаб у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив дані про втрати російських окупантів в Україні

"На Новопавлівському й Запорізькому напрямках противник здійснює вогневе ураження неподалік від Володимирівки, Павлівки, Вугледара й низки інших населених пунктів. Завдав авіаційних ударів по районах Новосілки, Павлівки, Володимирівки й Червоного", – ідеться в повідомленні.

У напрямках Павлівки й Новосілки загарбники не змогли покращити тактичне положення.

На Південнобузькому напрямку росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру поблизу Степової Долини, Парутиного, Прибузького та інших. З авіації били біля Андріївки, Осокорівки, Білої Криниці й Лозового.

"Окупанти безрезультатно спробували просунутися в районах населених пунктів Лозове й Широке. З утратами відступили", – додали в Генштабі.

Втрати російських окупантів в Україні зростають. Командування загарбників переносить ротації передових підрозділів на невизначені терміни без їхнього доукомплектування особовим складом.

Російські окупанти привозять в Україну ув'язнених з РФ. У місті Балаклія на Харківщині перебуває батальйон окупантів, у якому – мобілізовані в Росії колишні кримінальні в'язні.

В РФ проводять приховану мобілізацію. Кремль проводить рекрутинг ув'язнених за тяжкі злочини й створює нацбатальйони в Марій Ел, Татарстані.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти атакують на Донбасі. Тривають жорстокі бої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути