середа, 24 березня 2021 01:30

Війну на Донбасі можна закінчити за тиждень - МЗС

Війну на Донбасі можна закінчити за тиждень - МЗС
В МЗС прокоментували війну на Донбасі. Фото: РБК

Війну на Донбасі можна закінчити за тиждень.

Але без "зеленого світла" з боку Москви просування в питанні врегулювання конфлікту в Донбасі є неможливим, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав в інтерв'ю словацькому виданню Tyžden, текст якого наводить пресслужба МЗС.

"Якщо Москва політично вирішить дотримуватися власних обіцянок - а вони багато разів говорили, що Донбас має залишитися частиною України - і вирішить вивести свої війська, конфлікт може бути вирішений легко і досить швидко. Якщо Росія погодиться зробити це завтра, конфлікт буде завершено за тиждень", - заявив глава МЗС.

Кулеба додав, що питання полягає в тому, скільки часу знадобиться для того, щоб змусити Росію погодитися припинити конфлікт.

"Способи виведення військ, способи проведення виборів без участі Москви, давно все це детально продумано. Тому нам слід запитувати себе, не, скільки часу знадобиться для припинення конфлікту, а скільки часу потрібно, щоб змусити Росію погодитися його припинити", - пояснив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна відреагувала на звіт Ірану про збитий рейс МАУ

У МЗС заявили, що Росія активно намагається протидіяти "Кримській платформі".

Зараз ви читаєте новину «Війну на Донбасі можна закінчити за тиждень - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути