Ексклюзиви
пʼятниця, 19 березня 2021 12:59

Росія намагається протидіяти Кримській платформі - МЗС

Росія намагається протидіяти Кримській платформі - МЗС
Щодня у світі з'являються нові голоси на підтримку Кримської платформи. Фото: Reuters

Кримська платформа має виправити помилку 2014 року, коли через агресію РФ створили формат для Донбасу. Але міжнародному майданчику для повернення Криму Україні активно протистоїть Росія.

Про це 18 березня заявив глава МЗС Дмитро Кулеба в ефірі токшоу "Право на владу". З його слів, спостерігаються 2 тенденції: 1-ша - щодня у світі з'являються нові голоси на підтримку Кримської платформи, а 2-га - протидія РФ.

"Потрібно повернутися до 2014-го, коли була зроблена одна велика помилка. Тоді був створений формат для збройного конфлікту, який розгорнувся через російську агресію на Донбасі. Не було створено жодного системного міжнародного формату для питання Криму. Президент Зеленський поставив завдання виправити цю помилку та створити переговорний міжнародний формат, де ми разом з партнерами координуватимемо наші зусилля з деокупації Криму. Але наростають емоції, іноді навіть істеричні, у Москві, де розгорнута вже, я можу відповідально вам про це сказати, машина з протидії Кримській платформі. Перед нею стоїть 2 задачі. Дискредитувати саму ідею та запобігти участі представників інших країн в інавгураційному саміті. Над цим Росія вже працює", - сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна працює над тим, щоб Байден взяв участь у саміті Кримської платформи

26 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ про заходи для розвитку й підтримки кримськотатарської мови, культури та захисту прав жителів окупованого Росією Криму. Також він видав указ про створення організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні установчого саміту Кримської платформи.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається протидіяти Кримській платформі - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути