четвер, 08 листопада 2018 13:41

Відмовитися від Криму: Марчук розповів про неофіційні пропозиції на переговорах

Відмовитися від Криму: Марчук розповів про неофіційні пропозиції на переговорах
Україні пропонують офіційно відмовитися від Криму заради Донбасу, розповідає представник України на переговорах Євген Марчук / фото: 112

Представник України у підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи у Мінську Євген Марчук заявив про пропозиції "зняти питання Криму" для закінчення війни на Донбасі.

"Я беру участь ще у двох міжнародних платформах щодо Донбасу, то на каві-брейкових паузах кажуть, якщо Україна офіційно відмовиться, зніме кримську проблему, то це може бути серйозна платформа для вирішення питань на Донбасі", - розповів Марчук в ефірі "112 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна на Донбасі перетворилась на конфлікт цивілізацій – Безсмертний

Представник України у ТКГ зазначив, що при цьому перемовники не дають гарантій, що і після цього остаточно питання Донбасу буде вирішене.

"Вони кажуть, що це не остаточне рішення, мовляв, це приватне. Але розмови ведуть зі мною не приватні особи", - додав він.

При цьому Марчук не уточнив, від кого саме надходять подібні пропозиції.

Вибори на окупованих частинах Донбасу відбудуться поза Нормандськими домовленостями і не матимуть жодного правового статусу.

Зараз ви читаєте новину «Відмовитися від Криму: Марчук розповів про неофіційні пропозиції на переговорах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути