Ексклюзиви
субота, 12 жовтня 2019 12:25

Вибори на Донбасі можна буде провесли лише через кілька років - Марчук

Вибори на Донбасі можна буде провесли лише через кілька років - Марчук
Марчук порадив Штайнмайеру пригадати Другу світову. Фото: "День"

Знадобляться роки на реалізацію формули Штайнмаєра, вважає екс-представник України в Тристоронній контактній групі Євген Марчук.

Він нагадав у Facebook, що перші демократичні вибори в ФРН відбулися у 1949 році, через чотири роки після закінчення Другої світової.

"У зв'язку з цим у мене запитання до найдосвідченішого європейського політика пана Штайнмаєра. Ви справді призабули, що на початку необхідно було всеосяжне припинення вогню, глибока демілітаризація, демократизація суспільного життя, а тільки потім-потім істинно демократичні вибори?", - поцікавився політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Особливий статус Донбасу не підтримують більшість українців

Марчук запропонував президенту ФРН поспілкуватися з представниками німецької розвідки, щоб дізнатися про деталі війни а Донбасі.

1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна погоджується на формулювання "формули Штайнмаєра". Згідно з "формулою", окуповані території мають отримати тимчасовий "особливий статус" у день проведення місцевих виборів. Якщо ОБСЄ визнає ці вибори, Верховна Рада має закріпити цей "статус" на постійній основі.

Зараз ви читаєте новину «Вибори на Донбасі можна буде провесли лише через кілька років - Марчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути