вівторок, 19 травня 2020 15:09

Ветерана АТО викрали на очах його рідних

Ветерана АТО викрали на очах його рідних
На Донеччині затримали викрадачів людини. Фото: pixabay.com

У Покровську чоловіка викрали на очах його рідних, щоб силою примусити вступити до кримінального угруповання.

За повідомленням пресслужби управління Нацполіції Донеччини, зв'язаного потерпілого катували протягом 2 год., лише випадково він залишився живий.

Викрадення сталося 15 травня близько 00:30 у Покровську. 4 зловмисники напали на вулиці на 21-річного чоловіка, який є ветераном АТО. 2 його рідних, які перебували поруч, запобігти цьому не змогли.

Раніше представники криміналітету неодноразово намагалися завербувати до кримінального кола хлопця, який був бійцем добровольчого батальйону, а потім проходив службу на контракті в Збройних силах України. Однак чоловік засуджував їхню діяльність і не збирався ставати найманцем злочинців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заробили мільйони: поліція викрила шахраїв, які продавали медичні маски

Тож нападники викрали та вивезли заручника, зав'язали йому скотчем руки, ноги та очі, жорстоко катували. Гроші та золоті ювелірні вироби потерпілого викрадачі забрали.

Потім хлопця вивезли в багажнику та викинули біля місця, де викрали. Потерпілого госпіталізували з численними травмами, він перебуває у тяжкому стані.

Правоохоронці викрили 4 учасників злочинної групи, причетних до нападу на ветерана АТО. Це неодноразово засуджені жителі Покровська, у деяких - по 5-6 судимостей. Один з учасників групи є громадянином Азербайджану. Організатор злочину - 28-річний житель Покровська, який обвинувачений у вбивстві, вчиненому 2018 року. Справу розглядає суд.

Підозрюваним інкримінують 3 статті Кримінального кодексу: ч. 2 ст. 187 (розбій), ст. 146 (викрадення людини), ст. 127 (катування). Фігурантам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

У спальному мікрорайоні Полтави сталася перестрілка. Пасажири мікроавтобуса обстріляли позашляховик і зникли з місця події. Поліція розпочала розслідування.

Зараз ви читаєте новину «Ветерана АТО викрали на очах його рідних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути