Ексклюзиви
вівторок, 19 травня 2020 00:24

Розборки в Полтаві: стріляли з пістолета та автомата
7

Ввечері 18 травня в спальному мікрорайоні Полтави сталася перестрілка. Пасажири мікроавтобуса обстріляли позашляховик та зникли з місця події. Поліція розпочала розслідування.

Кореспондет Gazeta.ua прибув на місце події разом із поліцією.

Ввечері 18 травня в спальному мікрорайоні Полтави сталася перестрілка з автомата та пістолета
Фото: Ольга Стенько
На місці перестрілки правоохоронці виявили гільзи від пістолетних та автоматних патронів
На місці перестрілки правоохоронці виявили гільзи від пістолетних та автоматних патронів
Куля прострелила лобове скло позашляховика
Дві кулі влучили в пасажирські дверцята

Як розповіли свідки події, близько 20:55 на вулиці Юрія Кондратюка біля огорожі ринку "Алмазний" сталася перестрілка. Чоловіки спортивної статури застосували вогнепальну зброю.

"Я залишив машину на дорозі. Сам вийшов випити кави та викурити цигарку. Бачив, як почали стріляти. Злякався куль і сховався за дерево", - розповів водій таксі.

Чоловік не називає ім'я. За його словами, з дворів багатоповерхівок виїхав світло-жовтий мікроавтобус Volkswagen, за ним - чорний позашляховик Mitsubishi Pajero. Раптом мікроавтобус став посеред дороги, відкрилися двері і звідти вискочили декілька чоловіків та почали стріляти. Позашляхових зупинився та поїхав назад у двори.

"Щонайменше десять вистрілів було. Я бачила, як чоловік змінив обойму в пістолеті і потім знову стріляв. А потім вони скочили в мікроавтобус, мені здається, якогось бежевого кольору, та швидко стартонули за поворот", - розповіла полтавка Оксана.

За словами інших свідків, за звуком було чутно, ніби стріляли з пістолета та автомата. Після серії пострілів невисокий коротко стрижений чоловік спортивної статури скочив у пасажирський відсік мікроавтобуся. Автівка на великій швидкості поїхала в бік вулиці Київське шосе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, кого розстріляли серед вулиці. Відео нападу зафільмував випадковий свідок

Поліцейські, що прибули на місце події, обстежили дорогу та прилеглу до неї територію. Виявили щонайменше 11 стріляних гільз. Серед них є гільзи пістолетних та від автоматних патронів. Крові та інших слідів, які б свідчили про поранення, не знайшли.

За деякий час до поліції надійшло повідомлення, що на вулиці Героїв Сталінграда виявили чорний позашляховик Mitsubishi Pajero зі слідами куль. Автівку з пробитим колесом кинули приблизно в кілометрі від місця стрілянини.

У позашляховика пробите переднє колесо, лобове та заднє скло. Кулі поцілили в праве переднє крило та задні пасажирські дверцята. Слідів крові ззовні та всередині автомобіля немає.

За версією слідства, автомобіль, яким пересувалися нападники, був іншої марки - Mercedes. Його пізніше знайшли покинутим на вулиці Великотирнівській. На відстані приблизно 2 км від місця стрілянини та 1 км від покинутого Mitsubishi Pajero.

15 березня вдень у Харкові вдень невідомий влаштував стрілянину. Поліцейські встановили, що між двома харків'янами стався словесний конфлікт. Один з чоловіків дістав предмет, схожий на пістолет, і зробив кілька пострілів вгору

Зараз ви читаєте новину «Розборки в Полтаві: стріляли з пістолета та автомата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути