неділя, 24 квітня 2022 17:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Верещук - до ООН: Ґуттеріш у Москві має говорити про гумкоридор з Маріуполя

Верещук - до ООН: Ґуттеріш у Москві має говорити про гумкоридор з Маріуполя
Віцепрем'єрка Ірина Верещук звернулася до ООН із закликом. Фото: "Азов"

Віцепрем'єрка Ірина Верещук сказала, що Організація Об'єднаних націй має забезпечити гуманітарний коридор із блокованого росіянами Маріуполя на Донеччині.

Вона повідомила, що 24 квітня, на Великдень, відкрити гуманітарний коридор з міста не вдалося, бо країна-загарбниця РФ не підтвердила гарантію режиму припинення вогню. Про це сказала в ефірі національного телемарафону, пише "Українська правда".

Верещук впевнена, що саме це питання має порушити генсек ООН Антоніу Ґутерріш під час візиту до Москви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червоний Хрест вимагає негайно провести евакуацію з Маріуполя

"Ми вже не просимо, ми вимагаємо від ООН забезпечити режим припинення вогню і відкриття гуманітарного коридору і з Азовсталі, і з Маріуполя в цілому. На Азовсталі зараз 1000 жінок і дітей, плюс – 500, може навіть більше, поранених, майже 50 осіб потребують ургентної негайної кваліфікованої допомоги.

Саме про це має говорити пан Ґутерріш у Москві, якщо він збирається говорити про мир. Усі решта домовленостей не матимуть ваги, бо найголовніше, що може зробити ООН і не можуть зробити інші - це відкрити гуманітарний коридор", - зауважила віцепрем'єрка.

Заступник командира полку "Азов" капітан Святослав Паламар "Калина" записав відеозвернення. Військовий наголосив, що навіть у день Великодня росіяни активно атакують Азовсталь.

Зараз ви читаєте новину «Верещук - до ООН: Ґуттеріш у Москві має говорити про гумкоридор з Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути