понеділок, 26 квітня 2021 16:26

Великодній режим тиші на Донбасі залишилося узгодити на папері - Зеленський

Великодній режим тиші на Донбасі залишилося узгодити на папері - Зеленський
Зеленський сказав про режим тиші на Донбасі на Великдень. Фото: president.gov.ua

Для запровадження режиму тиші на Донбасі на Великдень залишилося погодити формулювання - після того, як припинення вогню погодили в Тристоронній контактній групі.

Про це президент Володимир Зеленський у понеділок 26 квітня сказав журналістам, повідомляє УНН.

"Засідання ТКГ, перш за все безпекової підгрупи, буде ще завтра, буде продовження. Мені здається, усі сторони вже все погодили, але залишилося тільки документальне формулювання цієї згоди. Ми цього хочемо, щоб на Великдень не було пострілів і смертей. Для цього все робиться, українська сторона вже все для цього зробила", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти у Вербну неділю накрили 120-м калібром населений пункт

Попередньо, минулого тижня на засіданні безпекової підгрупи Тристоронньої контактної групи всі сторони погодилися з необхідністю запровадження додаткових механізмів щодо посилення режиму припинення вогню. 27 квітня робоча підгрупа має обговорити документ з урахуванням пропозицій. Якщо підгрупа прийде до позитивного висновку, його обговорять ще раз на загальній ТКГ 28 квітня, після чого ухвалять.

Україна обговорює документ щодо вдосконалення координаційного механізму реагування на порушення режиму припинення вогню. Він може бути підписаний 28 квітня на засіданні ТКГ.

Про це заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Леонід Кравчук в ефірі телеканалу "Дом".

Зараз ви читаєте новину «Великодній режим тиші на Донбасі залишилося узгодити на папері - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути