вівторок, 20 квітня 2021 17:49

Велика Британія про ескалацію на Донбасі: "Наша мета - стримати Росію та заспокоїти Україну"

Велика Британія про ескалацію на Донбасі: "Наша мета - стримати Росію та заспокоїти Україну"
Домінік Рааб висловив тривогу щодо ситуації на кордоні України з Росією. Фото: REUTERS

Міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб заявив, що його країна стривожена збільшенням чисельності російських військ на кордоні з Україною, і закликав до деескалації ситуації.

"У нас є серйозні побоювання через нарощування кількості російських військ на кордоні з Україною", - сказав Рааб у британському парламенті, повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія оточила Україну безпрецедентною кількістю військ - ЄС

"Ми працюємо з нашими союзниками. І наша мета - стримати Росію, заспокоїти Україну та знизити ескалацію ситуації", - зазначив Рааб.

Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас висловив сподівання, що подальшої ескалації ситуації не станеться і справа не зайде так далеко, як тоді з Кримом. За його словами, на запобігання можливим провокаціям спрямовані всі сили.

"Кожному зрозуміло, що, як і у випадку з незаконною анексією Криму, є речі, які для нас будуть неприйнятні та завжди матимуть наслідки", - наголосив Маас.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія про ескалацію на Донбасі: "Наша мета - стримати Росію та заспокоїти Україну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути