понеділок, 01 серпня 2022 11:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія передасть Україні військові кораблі: перші подробиці

Велика Британія передасть Україні військові кораблі: перші подробиці
Британія незабаром передасть Україні військові кораблі. Наші воїни вже вчаться вправлятися на них. Фото: Генштаб ЗСУ

Велика Британія незабаром передасть Україні кілька військових кораблів.

Українські військові вже проходять навчання на них, заявив посол України в Британії Вадим Пристайко "Суспільному".

"На ньому вже зараз проходять навчання наші моряки. Вони керують кораблем, керують зброєю. Таких кораблів буде кілька", – розповів Пристайко.

Зазначив, що після початку повномасштабної війни в Україні Туреччина повністю закрила протоки в Чорному морі для військових кораблів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ вітали з днем ВМФ зображенням крейсера "Москва"

"Наші пріоритети зрушилися. Нам зараз потрібні протимінні кораблі. Два (кораблі. – Gazeta.ua) – це початкова цифра, з якою ми зараз працюємо. Це бойові кораблі, які перебувають на озброєнні військово-морських сил її Величності", – додав посол.

За його словами, кораблі підготують і оснастять озброєнням і обладнанням, що необхідне Україні.

"Але це не тільки два кораблі. У них є більше того ж класу. І на наявних кораблях зараз проходять навчання наші офіцери і моряки", – підсумував дипломат.

У Великій Британії проходять навчання українські військові. Зокрема, вони тренуються керувати кораблями протимінної боротьби. Міністра збройних сил Сполученого Королівства Джеймс Гіппі, який відвідав навчання, захопила інтенсивність, з якою тренуються українські солдати та моряки.

У разі перемоги на виборах прем'єр-міністра Великої Британії, міністерка закордонних справ Ліз Трасс продовжуватиме політику всебічної підтримки України у війні проти Росії. Вона заявила, що буде найбільшим другом України і буде продовжувати справу Бориса Джонсона.

Президент Володимир Зеленський занепокоєний тим, що підтримка України Великою Британією зменшиться після обрання нового прем'єра.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія передасть Україні військові кораблі: перші подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути