неділя, 31 липня 2022 11:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські воїни тренуються у Великій Британії керувати кораблями протимінної боротьби – фото
12

У Великій Британії проходять навчання українські військові.

Зокрема, вони тренуються керувати кораблями протимінної боротьби. Про це інформує Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

Навчання відвідали заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов та міністр збройних сил Сполученого Королівства, член парламенту Джеймс Гіппі. Вони обговорили навчання та поспостерігали за ним.

Українські військові проходять навчання у Великій Британії. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
Українські військові проходять навчання у Великій Британії. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
Українські військові проходять навчання у Великій Британії. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
Українські військові проходять навчання у Великій Британії. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
Українські військові проходять навчання у Великій Британії. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Командир 5-го полку Стрільців підполковник Джим Хедфілд зробив презентацію про хід навчання за участю своїх інструкторів та поділився думками щодо навчальної операції.

Крім того, сторони відвідали в морі судно протимінної боротьби класу "Сендаун" Королівських Військово-морських сил, щоб на власні очі побачити тренування українських моряків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Маємо готуватися до довгої війни. Бачимо, що робить артилерія на полі бою" – боєць Ян Трчка

Гіппі зазначив, що інтенсивність, з якою тренуються українські солдати та моряки, гідна захоплення.

"Вони працюють з упором на військо. Проводити навчання, що відповідає цій інтенсивності та зосередженості, непросто. Королівський флот і британська армія працюють багато годин і використовують увесь свій оперативний досвід, щоб переконатися, що їхні нові українські друзі повернуться до битви з найкращими шансами на перемогу", – сказав він.

У свою чергу Гаврилов подякував британській стороні за допомогу та навчання українських воїнів.

У Генштабі додали, що українські військові пройшли початкові курси в навчальних закладах за низкою спеціалізацій, включно з експлуатацією гідроакустичної системи, інженерним забезпеченням, боротьбою з пошкодженнями та навігацією. Це супроводжується обміном знаннями разом з екіпажами Королівського флоту та оперативною підготовкою на морі.

Велика Британія запропонувала навчити до 10 тис. українських військовослужбовців бойовим навичкам, щоб допомогти їм протистояти РФ на полі бою.

Програма є частиною постійного зобов'язання Сполученого Королівства підтримувати Україну в її боротьбі проти неспровокованого вторгнення Росії і передбачає понад 2,3 млрд фунтів стерлінгів військової допомоги, включає понад 5 тис. одиниць легкого протитанкового засобу нового покоління NLAW та реактивних системи залпового вогню M270.

Понад 1050 британських військовослужбовців буде задіяно під час виконання програми, яка проходитиме на об'єктах міністерства оборони на північному заході, південному заході та південному сході Сполученого Королівства. Кожен курс триватиме кілька тижнів і проводитиметься підрозділами 11-ї бригади сприяння силам безпеки.

Уряд Сполученого Королівства оперативно закупив автомати АК для програми навчання, тобто українські солдати зможуть тренуватися зі зброєю, яку вони використовуватимуть на передовій.

Сполучене Королівство також надало одяг та спорядження для підтримки українських воїнів у їхньому навчанні та поверненні в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Українські воїни тренуються у Великій Британії керувати кораблями протимінної боротьби – фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути