Ексклюзиви
вівторок, 27 серпня 2024 20:33

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ розповіли про ситуацію в районі Часового Яру

В ЗСУ розповіли про ситуацію в районі Часового Яру
Ворог не припиняє спроб просунутися в районі Часового Яру, повідомив пресофіцер 26-ї артилерійської бригади Збройних сил України Олег Калашніков. Фото: колаж УНІАН

Ворог не припиняє спроб просунутися в районі Часового Яру.

Окупанти щодня проводять штурмові дії. Про це в ефірі телемарафону розповів пресофіцер 26-ї артилерійської бригади Збройних сил України Олег Калашніков.

"Нещодавно ми спостерігали від 10 до 20 штурмових дій за день. На сьогодні трохи менше. Але це не позначається на інтенсивності - ворог намагається прорвати нашу оборону, яка йде по каналу. Залучає всі наявні в нього артилерійські системи вогневого ураження, працює й повітряна складова", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На найгарячішому напрямку росіяни провалили майже всі атаки - Генштаб

Калашніков запевнив, що Сили оборони атаки відбивають, а ворог зазнає тяжких втрат.

Він також додав, що сам Часів Яр наразі повністю зруйнований. За словами військового, ворог не змінює напрямки своїх штурмів.

"Він нас намагається штурмувати в лоб. Це напрямок Калинівське, там, де канал уходить під землю. Дуже посилені тут атаки. Також на південному фланзі ворог намагається зайти за канал - у нього це не вдається. І продовжуються штурмові дії там де Кліщіївка, Андріївка. Вони тримаються", - додав Калашніков.

Збройні сили України узяли під контроль 100 населених пунктів у Курській області і просуваються.

Йдеться про 1294 км квадратних території. Про це сказав головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський онлайн на форумі "Україна 2024. Незалежність".

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ розповіли про ситуацію в районі Часового Яру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути