середа, 22 грудня 2021 16:12

В Україні жінок низки професій ставитимуть на військовий облік: перелік спеціальностей
10

З 17 грудня в Україні набув чинності указ Міноборони №313 про список спеціальностей і професій військовозобов'язаних. Жінок, які працюють за певними спеціальностями, відтепер ставитимуть на військовий облік.

Список професій охоплює сотні спеціальностей. Серед них і менеджери, головні бухгалтери й журналісти, пише "Кадровий експерт".

Роботодавець має проконтролювати, щоб жінки з такого списку, які вже працюють на підприємстві, стали на військовий облік, ідеться в указі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військкоматів в Україні більше не буде

Згідно з документом, у жінок під час прийняття на роботу перевірятимуть документи й позначки про взяття на військовий облік.

Комісаріати ставитимуть жінок на облік за двох умов:

- посада чи спеціальність є у списку;
- жінка придатна до військової служби за станом здоров'я та віком. Стан здоров'я визначить військово-лікарська комісія. Граничний вік перебування в запасі - 60 років.

Нижче - перелік спеціальностей та/або професій, споріднених із відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки будуть військовозобов'язаними:

Фото: profpressa.com

1 жовтня в Україні стартував осінній призов до лав Збройних сил України та інших військових формувань. Завершиться призов 21 грудня.

Відповідно до розпорядження Кабміну загальна кількість осінніх призовників цьогоріч в Україні становитиме 13 575 осіб, з яких призвуть до ЗСУ - 6500 осіб, до Держспецтрансслужби - 600 осіб, до Національної гвардії - 4775 осіб, до Держприкордонслужби - 1700 осіб.

Зараз ви читаєте новину «В Україні жінок низки професій ставитимуть на військовий облік: перелік спеціальностей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути