Ексклюзиви
середа, 15 липня 2020 12:52

В Україні затримали ключового свідка у справі МН17 — відоме його ім'я

В Україні затримали ключового свідка у справі МН17 — відоме його ім'я
Журналісти Bellingcat назвали ім'я одного з ключових свідків у справі МН17, затриманого в Україні. Фото: reuters.com

Стало відоме ім'я одного з ключових свідків у справі МН17, затриманого в Україні.

Як заявили журналісти Bellingcat, які займаються розслідуванням катастрофи, це Андрій Кунавін, пише "Радіо Свобода".

Кунавін — громадянин України з кримінальним минулим, який має зв'язки як із кримінальним світом, так і з елітою Москви. За інформацією журналістів, у оприлюднених СБУ розмовах затриманого з двома з чотирьох обвинувачених у справі МН17 він посилається на експомічника Володимира Путіна Владислава Суркова та директора російської ФСБ Олександра Бортнікова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала ГРУшника, причетного до збиття літака рейсу МН17 на Донбасі

Підозрюваного у справі MH17 затримали в Україні 7 липня. У СБУ заявили, що останні 6 років він був одним із кураторів так званої ДНР і позаштатним працівником ГРУ збройних сил Росії.

За даними прокуратури, чоловікові повідомили про підозру у справі щодо розслідування катастрофи MH17. Відомо, що підозрюваний відмовляється надавати будь-які свідчення.

Літак рейсу МН17 "Малайзійських авіаліній" бойовики збили над не підконтрольним Україні Донбасом у липні 2014 року. 298 пасажирів і членів екіпажу загинули. 9 березня в Нідерландах почалися перші слухання у справі. Обвинувачено 3 росіян та 1 українця. Це Ігор Гіркін (Стрєлков) — тодішній так званий міністр оборони ДНР, Сергій Дубінський — генерал-майор російської армії, очолював розвідку бойовиків, Олег Пулатов — підлеглий Дубінського. Громадянин України Леонід Харченко супроводжував "Бук" до Сніжного, звідки здійснили постріл.

Розгляд справи про збитий літак Окружний суд Гааги розпочав у березні 2020 року.

10 липня 2020 року Нідерланди ухвалили рішення про подання позову до Європейського суду з прав людини проти РФ у зв'язку з катастрофою літака рейсу МН17.

Зараз ви читаєте новину «В Україні затримали ключового свідка у справі МН17 — відоме його ім'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути