середа, 17 листопада 2021 16:37

В Україні випробували бойову частину до ракет РС-80

В Україні випробували  бойову частину до ракет РС-80
Бойова частина до некерованої авіаційної ракети РС-80 успішно пройшла випробовування. Фото: ukroboronprom.com.ua

Державна акціонерна холдингова компанія "Артем" успішно випробувала зразки осколково-фугасної бойової частини (БЧ) до некерованої авіаракети РС-80.

Про це повідомила пресслужба Укроборонпрому.

Зазначається, що ця БЧ знищує противника завдяки утворенню під час вибуху великої кількості фрагментованих осколків заданої ваги. Вони мають велику кінетичну енергію та дають змогу вражати цілі на значній відстані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історична подія: в Україні почали виробляти власні набої

"Результати випробування доводять правильність вибору конструкції бойової частини, рівномірне розповсюдження осколкового поля та його високу щільність", - ідеться в повідомленні.

Некеровані авіаційні ракети РС-80 спроєктовані фахівцями "Артем". Цими ракетами озброєні ударні та спеціальні вертольоти, штурмовики, винищувачі та бомбардувальники авіації ЗСУ.

"РС-80 пробивають 400 міліметрів броні та мають дальність запуску в 1,3 - 5 тисяч метрів. Це озброєння уражає повітряні цілі на відстані до 4 кілометрів, а наземні – до 7 кілометрів. Призначене для знищення особового складу противника, броньованої техніки, фортифікаційних споруд та інших цілей", - додали в повідомленні.

Завод Укроборонпрому візьме участь у створенні вітчизняних бойових роботів. Холдинг Sikorsky Challenge забезпечить маркетинговий супровід проєкту. Виробляти роботів планують на потужностях концерну.

Зараз ви читаєте новину «В Україні випробували бойову частину до ракет РС-80». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути