вівторок, 12 грудня 2017 12:37

В Україні відзначають День Сухопутних військ

В Україні відзначають День Сухопутних військ
Військові на параді в столиці. Фото twitter.com

Щорічно 12 грудня в Україні відзначають День Сухопутних військ. Це найбільший вид військ за чисельністю в ЗСУ.

Президент Порошенко запевнив, що Академію сухопутних військ у Львові не закриють і що цей вид військ кожного дня захищає нашу країну від ворога.

Секретар РНБО Олександр Турчинов зазначив, що Сухопутні війська відіграють вирішальну роль у антитерористичній операції на Донбасі.

Сухопутні війська Збройних сил України були сформовані у складі Збройних сил України на підставі Указу президента України відповідно до статті 4 Закону України "Про Збройні сили України" 1996 року.

12 грудня відзначає річницю створення і 95-та окрема Житомирська десантно-штурмова бригада, яка відзначилась найдовшим у світі рейдом у тилу противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто загинув на захисті країни в листопаді.

В Україні відзначають вперше День десантника. Раніше святкування в країні відбувалося 2 серпня, так само, як у Росії та Білорусі. Проте в цьому році свято перенесли на 21 листопада. Саме на цю дату припадає День святого Архистратига Михаїла, який вважається покровителем парашутистів.

Зараз ви читаєте новину «В Україні відзначають День Сухопутних військ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути