Ексклюзиви
пʼятниця, 03 серпня 2018 11:07

В Україні тестують нову бронетехніку для армії
3

Завершились державні випробування нової цифрової версії командно-штабної машини для Збройних сил України.

Члени комісії з військових зв'язківців і фахівці наукових установ, перевірили функціонування основного обладнання за різних умов експлуатації, передає Український мілітарний портал.

"Щоб наблизити ці випробування до реальних бойових ситуацій, на нашу вимогу, було залучено також представників підрозділів РЕБ та операторів БпЛА. Тестували абсолютно все: і ходову базу, і апаратуру, і системи енергозабезпечення, і систему життєдіяльності. Перевіряли кожен показник і норматив. За півроку випробувань КШМ пройшла весь спектр необхідних тестувань у різних змодельованих ситуаціях, — розповідає підполковник Андрій Станіщук, який безпосередньо брав участь у випробуваннях.

Командно-штабна машина БТР-4КШ на базі новітнього БТР-4
Фото: УМП
Командно-штабна машина на базі бойової машини піхоти
Командно-штабна машина на базі БТР-3

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська армія отримала модернізовані винищувачі

Нова КШМ створена на одеському підприємстві ТОВ "ТелекартПрилад" у тісному тандемі з військовими науковцями та має відразу 3 варіанти рухомої бази. Розмістили засоби радіо-, супутникового, транкінгового, радіорелейного та проводового зв'язку, що спроможні забезпечувати стійке, завадозахищене управління частинами та підрозділами під час бойових дій, під час руху на марші та в умовах застосування ворогом засобів радіоелектронної протидії.

Українська компанія Everest розробила нову бортову інформаційну систему Hermes-C2 (Command and Control), яка разом із комплектом допоміжного обладнання встановлюється на танк та інтегрується із засобами зв'язку.

Пристрій забезпечує автоматизацію функцій командування та контролю.

Зараз ви читаєте новину «В Україні тестують нову бронетехніку для армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути