Ексклюзиви
вівторок, 31 липня 2018 18:29

В Україні розробили унікальну бортову інформаційну систему для танків

В Україні розробили унікальну бортову інформаційну систему для танків
Українська компанія Everest розробила нову бортову інформаційну систему для танків / фото: everest.ua

Українська компанія Everest розробила нову бортову інформаційну систему Hermes-C2 (Command and Control), яка разом з комплектом допоміжного обладнання встановлюється на танк та інтегрується із засобами зв'язку.

Пристрій забезпечує автоматизацію функцій командування та контролю, повідомляє Defence Express.

Вын здійснює передачу формалізованих команд та донесень з функціями підтвердження, а також обмін інформацією про боєкомплект, наявність пального, технічний стан чи стан екіпажу.

Військові матимуть доступ до картографічних даних, відображення свого місцезнаходження за даними GPS (радіостанції та власний модуль), а також сектору огляду та тактичної обстановки. Система може в автоматичному чи ручному режимі прокласти маршрут, який будуть бачити інші члени бойової групи.

"Ми вивчаємо потреби військових, аналізуємо події в ООС, що дозволяє нам ефективно реалізувати рішення для нашої армії. Система Hermes-C2 надасть українським танкістам можливість швидко реагувати на загрози та суттєво підвищить ефективність використання бронетанкової техніки Збройними Силами України", – каже представник компанії Дмитро Люлін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна випустила потужну зброю, що знищує крізь укриття

Як зазначають представники компанії Everest, розробники вже зараз працюють над удосконаленням системи. Водночас у більшості випадків питання модернізації пристрою вирішується заміною програмного забезпечення.

Збройні сили України отримали радіолокаційну станцію "Малахіт". Розміщується на шасі КрАЗ та одному вантажному причепі. Радар може виявляти цілі, що рухаються зі швидкістю до тисячі метрів за секунду, і супроводжувати до 256 з них. Виробником нової РЛС є компанія "Укрспецтехніка".

Зараз ви читаєте новину «В Україні розробили унікальну бортову інформаційну систему для танків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути