середа, 23 лютого 2022 16:58

В ОРДЛО почали мобілізувати жінок, а чоловіки вдаються до хитрощів

В ОРДЛО почали мобілізувати жінок, а чоловіки вдаються до хитрощів
В ОРДЛО почалася мобілізація жінок. Фото: t.me/denisovaombudsman

В так званих ЛДНР почали мобілізувати жінок.

У першу чергу тих, які працюють у структурах "прокуратури " та "народної міліції " незаконних збройних формувань. А також цивільних службовців НЗФ. Про це повідомив правозахисник Павло Лисянський, директор Інституту стратегічних досліджень та безпеки.

"Насамперед мобілізують жінок, які працюють у "правоохоронних" органах НЗФ, навіть цивільних службовців. Мобілізації також підлягають цивільні службовці місцевих окупаційних адміністрацій – головні спеціалісти тощо", - повідомив Лисянський.

Мобілізація, за його словами, також торкнулася жінок, які працюють конвоїрами у місцях позбавлення волі ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти на Донбасі примусово "мобілізують" етнічних греків

Тим часом чоловіки ховаються від окупантів, які оголосили загальну мобілізацію. Мешканці так званих ЛДНР не хочуть воювати та переодягаються в жінок, щоб їх не схопили прямо посеред вулиці, повідомив у Facebook радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"На окупованих РФ територіях українського Донбасу, чоловіків призовного віку хапають прямо на вулицях і тягнуть у військкомати, щоб використовувати їх як гарматне м'ясо при майбутніх можливих бойових діях. Деякі, ходять по вулиці переодягнувшись у жіноче плаття. Це не жарт і не перебільшення - це реальність", - написав Геращенко.

На Донбасі розпочалась мобілізація серед неповнолітніх жителів. Йдеться про курсантів так званих військових училищ, яким 16-18 років.

Зараз ви читаєте новину «В ОРДЛО почали мобілізувати жінок, а чоловіки вдаються до хитрощів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути