вівторок, 14 січня 2020 17:34

В Ірландії збиратимуть гроші для українських полонених

В Ірландії збиратимуть гроші для українських полонених
Захід пройде 2 лютого у старовинному замку Ballymagarvey Village / фото: simpletapestry.com

В Ірландії відбудеться масштабний благодійний захід на підтримку сімей полонених та загиблих під час російської збройної агресії.

Акція "Незламна Україна: ціна Свободи" пройде 2 лютого у старовинному замку Ballymagarvey Village.

Це перший подібний благодійний захід на підтримку України в Ірландії, який збере понад 300 гостей з різних куточків світу. Його організовує місцева Асоціація українців.

Запрошені гості дізнаються справжню ціну, яку заплатила Україна за збереження свободи: реальні цифри загиблих та поранених, втрати серед військових та мирного населення, дані про вимушених переселенців та зниклих безвісти.

Особливу увагу буде приділено темі захисту полонених. Досі сотні громадян України залишаються у підвалах та тюрмах окупованого Донбасу, Криму та Росії за вигаданими та абсурдними звинуваченнями.

В програмі заходу - перегляд документального фільму "Неzламні", виступи правозахисників, лідерів громадської думки України та Ірландії, ветеранів та родичів полонених. Також запрацює фотовиставка "Забуття гірше зради".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Асєєв розповів про жінку, яку взяли в полон через дзвінок йому

Усі зібрані кошти будуть спрямовані на підтримку та допомогу сім'ям полонених та загиблих під час російської військової агресії в Україні.

76 українських громадян повернулись додому із полону бойовиків на Донбасі.

Обмін отримуваними особами між Україною та найманцями РФ пройшов сьогодні на контрольно-пропускному пункті "Майорське" на Донеччині 29 грудня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «В Ірландії збиратимуть гроші для українських полонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути