Ексклюзиви
неділя, 29 грудня 2019 18:28

12 військових, перевізники, блогер та власниця зоомагазину: кого звільнили із полону

76 українських громадян сьогодні повернулись додому із полону бойовиків на Донбасі.

Обмін отримуваними особами між Україною та найманцями РФ пройшов сьогодні на контрольно-пропускному пункті "Майорське" на Донеччині.

Gazeta.ua зібрала доступну інформацію - кого повернули додому.

Автор: Офіс президента
  Обмін полоненими між україною та проросійськими ДНР та ЛНР
Обмін полоненими між україною та проросійськими ДНР та ЛНР

Військові:

Юрій Євтушок - боєць 14-ї механізованої бригади ім. князя Романа Великого. Потрапив у полон наприкінці травня 2018 року.

Іван Дєєв - сержант 8 полку спецпризначення. Перебував у полоні з лютого 2017 року, коли група українських розвідників потрапила у полон.

Сергій Іванчук - майор 8 полку спецпризначення. Перебував у полоні з лютого 2017 року, коли група українських розвідників потрапила у полон.

Богдан Пантюшенко - військовий 92 бригади ЗСУ. Танк Пантюшенка підбили під Донецьком у січні 2015 року під час бою.

Олександр Коріньков - боєць 3-го полку спецпризначення ім. Святослава Хороброго. Потрапив у полон 6 лютого 2015 року під час боїв за Дебальцеве.

Сергій Глондар - боєць 3-го полку спецпризначення ім. Святослава Хороброго. Потрапив у полон 6 лютого 2015 року під час боїв за Дебальцеве.

Василь Жемелінський - військовий 57-ї бригади ЗСУ, потрапив у полон бойовиків ДНР 17 лютого 2018 року під Пісками.

Володимир Воскобойник - солдат 30-ї механізованої бригади потрапив у полон до бойовиків у травні 2018 року. Мав зайти на позицію для бойового чергування, але не з'явився.

Роман Фурсов - молодший сержант 58-ї бригади, який отримав поранення в бою під Кримським і був захоплений бойовиками ЛНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення бранців: хто може повернутись додому

Кім Дуванов - боєць 43 окремого батальйону "Патріот", які потрапили у полон, заїхавши вантажівкою на непідконтрольну українській владі територію 22 травня 2019 року.

Борис Пундор - боєць 43 окремого батальйону "Патріот", які потрапили у полон, заїхавши вантажівкою на непідконтрольну українській владі територію 22 травня 2019 року.

Олександр Геймур - боєць 43 окремого батальйону "Патріот", які потрапили у полон, заїхавши вантажівкою на непідконтрольну українській владі територію 22 травня 2019 року.

Журналісти:

Станіслав Асєєв - журналіст, був понад 2 роки "за ґратами". У жовтні 2019-го його "засудили" до 15 років в'язниці за "шпигунство" та "екстремізм".

Олег Галазюк - блогер "Мирослав Темний" . Затриманий в серпні 2017 року.

Автор: Радіо Свобода
   Чоловік, якого передали бойовикам під час обміну полоненими 29 грудня
Чоловік, якого передали бойовикам під час обміну полоненими 29 грудня

Цивільні

Роман Гісь - 23-річний донеччанин, "засуджений" бойовиками у липні 2019-го року до 11 років в'язниці.

Олена Сорокіна - власниця зоомагазину із Первомайська. Проукраїнська активістка, безслідно зникла у 2018 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна із заручниць бойовиків вразила патріотичним вчинком під час обміну

Вікторія Вороніна – жителька Луганська, яку бойовики звинувачували в роботі на СБУ і розвідку України. Посадили у тюрму на 20 років.

Валерій Семенов - бойовики із Луганська звинуватили його у "шпигунстві" на користь України та засудили до 13 років ув'язнення.

Тетяна Горбуліч - затримана в Луганську, куди вона їздила до дочки. Звинуватили в тому, що вона збирала військові дані та передавала українським спецслужбам. Нібито мала позивний "Таміла".

Анастасія Мухіна - 70-річна жителька Луганська. У полоні була майже два роки. Її затримали, коли вона наклеїла на будинку листівку "Донбас, вставай! Росія тебе зрадила!".

Анатолій Семиренко - його затримали у серпні 2016 року. Звинувачення у "шпигунстві".

Валерій Семенов - житель окупованого Слов'яносербського району. Був затриманий бойовиками, звинувачений у "шпигунстві" на користь України та засуджений весною 2019 року до 13 років ув'язнення.

Андрій Яровий - консультант ініціативи щодо захисту прав ВІЛ-інфікованих. Затриманий в серпні 2018 року під час заїзду на окуповані території. Віз препарат для особистого споживання.

Віталій Буянов - житель окупованого Алчевська. Його звинуватили у співпраці з СБУ та у травні 2019 року засудили до 12 років ув'язнення.

Василь Савін - житель Макіївки. У полоні провів 5 років.

Юрій Тучин - терористи його звинувачували в перевезення зброї в ЛНР для українських військових. Працював на Алчевському металургійному комбінаті.

Олег Сугерей - колишній військовий ЗСУ. Затриманий у серпні 2017 року у Донецьку. Його звинуватили у шпигунстві та підготовці диверсій.

Дмитро Батрак - схоплений бойовиками так званої ДНР нібито, причетний до вбивства ватажка бойовиків Михайла Толстих у 2017 році. Про це повідомив блогер під ніком Necro Mancer. У опублікованому ним повідомленні, вказується, що якийсь Дмитро Батрак був викритий у співпраці з СБУ. Нібито, він почав співпрацю з українськими спецслужбами після того, як перетинав один з блокпостів.

Євген Бражніков - топ-менеджер Донецького енергозаводу. За даними так званої МДБ ДНР, він організував цілу індустрію для підтримки диверсійних груп, які здійснюють теракти. Його підозрювали у замаху на бойовика Олександра Захарченко. В результаті засудили його за зберігання зброї.

Ольга Губкіна - бойовики звинуватили в шпигунстві на користь Збройних сил України.

Наталя Карачор - мешканка Краматорська. В полоні провела 2 роки. Головний спеціалсіт управління освіти Краматорська. Свого часу вона запам'яталася жорсткої проукраїнської позицією - критикувала відділ освіти міста за недостатню патріотичну роботу серед учнів. За позицію і була затримана бойовиками, коли поїхала в окупований Шахтарськ.

Андрій Кочмурадов - звинувачується в шпигунстві на користь ЗСУ разом зі своєю дружиною. Працював майстер телекомунікаційних мереж одного з провайдерів Донецька. "Засуджений" бойовиками в грудні 2017 року.

Олена Лазарєва - дружина Андрія Кочмурадова. Вона працювала анестезіологом в клініці ім. Калініна в Донецьку. Бойовики вважають, що вона передавала ВСУ дані про терористів, які проходили лікування в клініці.

Євген Циганок - житель Луганської області. У 2015-му звинуватили в крадіжці в магазині, підкинули товари в будинок, а при затриманні поранили.

Руслан Шейтер - звинувачувався бойовиками у шпигунстві на користь Збройних сил.

Марина Чуйкова - "отримала" 11 років за звинуваченням у шпигунстві. Мешканка Горлівки Чуйкова - медсестра-анестезіолог. Вона пропала 19 березня 2018 року коли поїхала до хворої матері.

Станіслав Печенкін - жителя Горлівки бойовики ДНР затримали в січні 2017 року. Його звинуватили в "шпигунстві" і засудили до 10 років позбавлення волі.

Яків Кривошеєв - його "засудили" за шпигунство але звинувачення розвалилася і його відправили до психіатричної лікарні.

Олександр Тимофєєв - його затримали на блокпосту 26 грудня 2017 року. Його дружина була змушена виїхати з Донецька до Києва, тому що і її могли затримати бойовики.

Роман Писанець - у 2017 році засуджений бойовиками за "шпигунство". Людина з аналогічним ім'ям значиться в базі "Миротворця", як зрадник батьківщини.

Сергій Робак - терористи ДНР звинуватили його в шпигунстві на користь ВСУ. Нібито він повідомляв про місцезнаходження військових об'єктів.

Галина Терещенко - її затримали представники незаконних збройних формувань в серпні 2017 року. За словами колишньої заручниці Галини Гайової,, Терещенко звинувачували в тому, що вона переписувала номерні знаки машин біля входу в так зване міністерство держбезпеки.

Алла Ярмишко - бойовики звинувачували її в шпигунстві. В її телефоні нібито знайшли фотографії, які, за версією "слідства", вона передавала в СБУ.

Валерій Романченко - бойовики його звинувачують в тому, що він нібито фотографував військові об'єкти.

Василь Савін - на початку 2015 року його призначили головою райадміністрації ДНР. Савіна посадили до в'язниці на 23 років. Він стверджує, що, готував "Український батальйон Макіївка", який повинен був посприяти українській армії вибити бойовиків з міста в момент настання.

Денис Секацький - значився зниклим без вести. Його затримали за фото російського "гумконвоя".

Максим Теорентер - у 2016 році затриманий нібито за замах на життя лідера бойовиків Олександра Захарченка.

Валерій Соколов - його звинуватили в зборі інформації про військові об'єкти ДНР.

Автор: Офіс президента
  Обмін полоненими між україною та проросійськими ДНР та ЛНР
Обмін полоненими між україною та проросійськими ДНР та ЛНР

Валентина Єременко - інформації немає.

Вадим Завацький - інформації немає.

Олександр Павуков - інформації немає.

Віталій Анікімов - інформації немає.

Лариса Багненко - інформації немає.

Володимир Бурцев - інформації немає.

Тетяна Гончарова - інформації немає.

Євген Горбань - інформації немає.

Василь Деркач - інформації немає.

Андрій Женчус - інформації немає.

Олена Завальна - інформації немає.

Дмитро Карпук - інформації немає.

Сергій Керюхін - інформації немає.

Денис Коваль - інформації немає.

Олег Кулаков - інформації немає.

Ігор Кулиш - інформації немає.

Зінаїда Мальцева - інформації немає.

Сергій Ніколаєв - інформації немає.

Кирило Полікарпов - інформації немає.

Олександр Поляков - інформації немає.

Олександр Репетило - інформації немає.

Сергій Усатюк - інформації немає.

Вадим Халимендик - інформації немає.

Так звані диверсанти:

Володимир Данильченко - увійшов до цілої групи так званих "українських диверсантів". Їх звинувачували в організації терактів на окупованій Луганщині, а також вбивстві так званого начальника управління Народної міліції ЛНР Олега Анащенка. Уся група отримала від 11 до 20 років ув'язнення.

Олександр Данильченко - увійшов до цілої групи так званих "українських диверсантів". Їх звинувачували в організації терактів на окупованій Луганщині, а також вбивстві так званого начальника управління Народної міліції ЛНР Олега Анащенка. Уся група отримала від 11 до 20 років ув'язнення.

Іван Катишев - увійшов до цілої групи так званих "українських диверсантів". Їх звинувачували в організації терактів на окупованій Луганщині, а також вбивстві так званого начальника управління Народної міліції ЛНР Олега Анащенка. Уся група отримала від 11 до 20 років ув'язнення.

Перевізники через лінію розмежування:

Валерій Тарасюк - родом з міста Антрацит на Луганщині. Його звинуватили у шпигунстві та засудили до 13 років позбавлення волі.

Роман Коркішко - мешканець Алчевська. Бойовики затримали його, звинуватили у співпраці з СБУ та засудили улітку 2019 року до 12 років ув'язнення.

Едуард Алоян - Бойовики затримали його, звинуватили у співпраці з СБУ та "засудили" влітку 2019 року до 12 років ув'язнення.

Денис Олійников - Бойовики затримали його, звинуватили у співпраці з СБУ та "засудили" улітку 2019 року до 12 років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «12 військових, перевізники, блогер та власниця зоомагазину: кого звільнили із полону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути