середа, 18 жовтня 2023 08:27

У ДНР стався переворот

У ДНР стався переворот
У ДНР трапився "двірцевий переворот" - свого місця позбувся Денис Пушилін. Фото: IPnews

У невизнаній ДНР 18 жовтня 2017-го відбувся переворот – голова так званого Центрального виконавчого комітету Денис Пушилін втратив свою посаду.

Тодішній очільник донецьких бойовиків Олександр Захарченко відсторонив його від виконання обов'язків. Сказав, що Пушилін буде займатися перемовинами у Мінську та "інтеграцією Донбасу з РФ". На його місце заступила "генеральний директор" драмтеатру Наталія Волкова.

Після вбивства Олександра Захарченка 31 серпня у кар'єрі Пушиліна почався прорив – до "виборів", які мають відбутися восени, він зайняв крісло голови невизнаної республіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ отримала докази підготовки перевороту в ДНР

37-річний Денис Пушилін з 2002-го працював у торговельній компанії "Солодке життя". Після появи фінансової піраміди "МММ-2011" став активним її учасником, розпочавши кар'єру в піраміді з посади десятника. Організатор проросійських мітингів у Донецьку в квітні 2014-го, заступник самопроголошеного губернатора Донеччини Павла Губарєва, самопроголошений спікер Донецької народної республіки. 18 липня, після втечі до Москви, зробив заяву про відставку. Він зараз один із останніх представників терористів на Мінських перемовинах і Росія робить на нього великі ставки.

Журналіст Роман Цимбалюк вважає, що новий ватажок терористів Денис Пушилін небезпечний тим, що Кремль робитиме з нього миротворця й буде проштовхувати до української політики.

Зараз ви читаєте новину «У ДНР стався переворот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути