Ексклюзиви
субота, 13 серпня 2022 11:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Уявні перемоги РФ на Донбасі: генерал-полковник розказав про реальну ситуацію на фронті
5

Заяви російських пропагандистів щодо "блискавичного просування" окупантів на Донбасі не відповідають дійсності.

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський, який працює на найскладніших ділянках оборони, розповів про реальну ситуацію на фронті, спростувавши заяви пропагандистських ЗМІ Російської Федерації про "перемоги" загарбників, повідомляє угруповання Об'єднаних сил у Facebook.

"Ворожі засоби масового інформування вільно оперують назвами нібито захоплених населених пунктів. Це, м'яко кажучи, не відповідає дійсності, і реальними успіхами окупаційні війська похвалитися не можуть", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни з новою силою вгатили по Донеччині: є загиблі й десятки поранених

Сирський наголосив, що на сході точаться жорстокі бої. Боротьба з окупантами триває виснажлива та вимагає від українських воїнів максимального напруження, а також фізичних і моральних зусиль.

"Необхідно критично ставитися до поспішних заяв, особливо у ворожих джерелах інформації", – підкреслив генерал-полковник.

Перемоги РФ уявні, на Донбасі тривають жорстокі бої
Фото: facebook.com/easternbridgehead
Перемоги РФ уявні, на Донбасі тривають жорстокі бої
Перемоги РФ уявні, на Донбасі тривають жорстокі бої
Перемоги РФ уявні, на Донбасі тривають жорстокі бої
Перемоги РФ уявні, на Донбасі тривають жорстокі бої

Заявляючи про "повний контроль" над селищем Піски в Покровському районі Донецької області, армія Російської Федерації просто продовжує його знищувати. Окупанти гатять по населеному пункту із термобаричних артилерійських систем, фактично зрівнюючи його з землею. Російські військові продовжують завдавати ударів з повітря й артилерійських обстрілів по території, що утримується Україною, на захід від Донецька.

Російські пропагандистські ресурси стверджують, що окупанти "контролюють" ситуацію у Пісках. Проте бойові кадри та супутникові знімки свідчать, що загарбники просто знищують населений пункт.

Зараз ви читаєте новину «Уявні перемоги РФ на Донбасі: генерал-полковник розказав про реальну ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути