субота, 13 серпня 2022 10:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Гатять термобаричними снарядами: росіяни фактично зрівняли Піски з землею
3

Заявляючи про "повний контроль" над селищем Піски в Покровському районі Донецької області, армія Російської Федерації просто продовжує його знищувати. Окупанти гатять по населеному пункту із термобаричних артилерійських систем, фактично зрівнюючи його з землею.

Учора російські окупанти продовжували наступ на південно-західному та північно-західному напрямках від околиць Донецька, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) у звіті за підсумками 12 серпня.

"Вогонь росіян із термобаричних артилерійських систем помітно зрівняв із землею Піски. Російські військові продовжують завдавати ударів з повітря й артилерійських обстрілів по території, що утримується Україною, на захід від Донецька", – підкреслили аналітики.

Війська РФ фактично зрівняли Піски з землею
Фото: understandingwar.org
Війська РФ фактично зрівняли Піски з землею
По селищу б'ють термобаричними боєприпасами

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ намагається перезапустити ВПК для тривалішої війни в Україні – ISW

Водночас захисники України відбили атаки військ РФ у районі Спартака, Пісків і Мар'їнки за 8 км від західної околиці Донецька. Також українські воїни відбили удари росіян у районі Павлівки за 50 км на південний захід від Донецька.

Російські пропагандистські ресурси стверджують, що окупанти "контролюють" ситуацію у Пісках.

Раніше в ISW припускали, що ворог "перебуває у процесі завершення захоплення селища". Проте бойові кадри та супутникові знімки свідчать, що загарбники просто знищують населений пункт.

Агресор випалює землю на в'їздах у Луганську область, бо не може подолати ці декілька кілометрів. Важко порахувати, скільки тисяч снарядів витримала ця територія вільної Луганщини за останні місяць-півтора. Окупанти годинами відпрацьовують артилерією, а потім штурмують із декількох сторін одразу. 12 серпня вони спробували атакувати в районах Лисичанського НПЗ та Білогорівки, але розвідка боєм завершилася черговим відступом. Намагалися просунутися з боку Попасної до Бахмута.

Зараз ви читаєте новину «Гатять термобаричними снарядами: росіяни фактично зрівняли Піски з землею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути