Ексклюзиви
понеділок, 14 лютого 2022 09:24

Українську волонтерку після катувань в "Ізоляції" засудили за "шпигунство"

Українка 60-річна Людмила Гусейнова третій рік перебуває в незаконному ув'язненні в Донецькому слідчому ізоляторі.

Вона мешканка тимчасово окупованого Новоазовська Донецької області, працювала інженером із техніки безпеки місцевої птахофабрики. Займалася волонтерством, повідомила омбудсмен Людмила Денісова в Telegram.

Автор: t.me/denisovaombudsman
  Українську волонтерку  60-річну Людмилу Гусейнову   окупанти третій рік незаконно тримають  у Донецькому слідчому ізоляторі
Українську волонтерку 60-річну Людмилу Гусейнову окупанти третій рік незаконно тримають у Донецькому слідчому ізоляторі

"Людмила організувала збирання і доправлення до села приватним транспортом гуманітарної допомоги для дітей-сиріт і напівсиріт із Новоазовського інтернату, який Україна не встигла евакуювати. Силами добровольців, яких об'єднала Людмила Гусейнова, в інтернаті створили бібліотеку української літератури, придбали комп'ютер, а кожна дитина отримувала листівки з Києва, Харкова, Львова, Одеси", - розповіла Денісова.

16 жовтня 2019 року окупанти прийшли до Людмили на роботу. Наказали швидко зібратися, а згодом відвезли додому, де провели "обшук". Вилучили всю техніку та засоби зв'язку - телефони, ноутбук, флешки. Рідні про все дізналися зі слів директора птахофабрики. Два місяці вони взагалі не знали, де Людмила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звинуватили в шпіонажі: українському бранцю окупантів загрожує смертна кара

"Увесь цей час Людмилу Гусейнову утримували в сумнозвісній в'язниці "Ізоляція". Там жорстоко катували. Через 40 днів жінку перевели до СІЗО Донецька та звинуватили в "шпигунстві", - додала омбудсмен.

Унаслідок пережитого в катівні окупантів, у жінки ускладнився хронічний панкреатит і гіпертонія. Останнім часом відчуває сильні болі в лівій руці. Жодної медичної допомоги їй не надають. Харчується лише тим, що передає сестра.

Денісова просить керівництво Міжнародного комітету Червоного Хреста України й координатора ОБСЄ втрутитися в ситуацію і сприяти негайному звільненню Людмили Гусейнової.

Окупанти на Донеччині незаконно тримають у слідчому ізоляторі українця 35-річного Станіслава Боранова. Йому повністю змінили паспортні дані, щоб ніхто не міг його ідентифікувати.

У рідних немає жодного зв'язку зі Станіславом. Вони не бачили його понад три роки. Їм відомо лише про жорстоке катування, якого зазнав Станіслав на території секретної в'язниці "Ізоляція" в Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Українську волонтерку після катувань в "Ізоляції" засудили за "шпигунство"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути