неділя, 07 листопада 2021 14:39

Українські воїни збили озброєний безпілотник російських окупантів

Українські воїни збили озброєний безпілотник російських окупантів
Збройні сили України мають право вести огонь у відповідь у випадку загрози життю та здоров'ю військових. Фото: @pressjfo.news

Протягом останніх двох діб російські збройні формування на Донбасі активно використовували безпілотні літальні апарати для атаки на позиції Збройних сил України.

Про це повідомила українська делегація у тристоронній контактній групі в неділю.

6 листопада на напрямку села Болотене (22 км на північний схід від Луганська) українські військові збили один безпілотник ворога.

Сьогодні на напрямках сіл Саханка-Водяне, Пікузи-Гнутове російські окупанти використали ще два безпілотники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На телеканалі олігарха Ахметова пробили дно в стилі роспропаганди

У всіх випадках ворожі БПЛА були споряджені боєприпасами типу ВОГ-17 (по два), а сьогодні скидали їх на позиції українських воїнів.

Використання іноземних БПЛА категорично заборонено як Мінськими домовленостями, так і Додатковими заходами щодо посилення режиму припинення вогню від 22 липня минулого року, які системно і грубо порушують окупаційні війська.

Збройні сили України мають право вести огонь у відповідь у випадку загрози життю та здоров'ю військових і мирних мешканців, нагадала українська делегація у ТКГ.

ВОГ-17 - гранатометний постріл калібру 30 мм. Являє собою осколкову гранату.

Українська армія може знову застосувати літальні апарати Bayraktar TB2 проти російського окупанта на Донбасі, сказав радник головнокомандувача ЗСУ Дмитро Ярош.

Зараз ви читаєте новину «Українські воїни збили озброєний безпілотник російських окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути