Ексклюзиви
четвер, 13 січня 2022 14:36

Українські військові знищили "техніку" ворога біля адмінмежі з окупованим Кримом
7

На Херсонщині поблизу адмінмежі з окупованим Росією Кримом підрозділи протиповітряної оборони угруповання військ "Південь" провели тренування підрозділів 9А33 БМ3 "Оса-АКМ".

Про це повідомила пресслужба Генерального штабу Збройних сил України у Facebook.

Фото: facebook.com/Вартові півдня України

"9А33 БМ3 "Оса-АКМ" сьогодні залишається грізним і потужним автоматизованим військовим зенітно-ракетним комплексом і призначений для прикриття сил і засобів наших підрозділів у всіх видах бойових дій", - ідеться в повідомленні.

Серед потенційних цілей на тренуванні були безпілотники, гелікоптери, літаки й наземна техніка ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ перекидає до українського кордону військову техніку з Далекого Сходу - СІТ

"Оса-АКМ" має хорошу прохідність. Може долати водні перешкоди вплав, має високі вогневі можливості і може знищувати різні цілі на відстані до 10 км. Водночас ціль можна виявити на відстані до 45 км.

"Підрозділи ЗРК "Оса-АКМ" тренуються в умовах максимально наближених до бойових. Навіть поставлені умовним противником радіоелектронні перешкоди не заважають нашім військовим здійснювати розвідку повітряної ситуації, визначати координати цілей і знищувати безпілотні апарати умовного противника", - наголосив командувач об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

Раніше українські розвідники провели тренування зі стрільби на близькій відстані поблизу адміністративної межі із захопленим Кримом. За легендою, дорога була недосліджена, тому просувалися бійці максимально обережно. Також військові-розвідники відпрацювали наліт як ведення ближнього бою.

Зараз ви читаєте новину «Українські військові знищили "техніку" ворога біля адмінмежі з окупованим Кримом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути