середа, 12 січня 2022 15:00

РФ перекидає до українського кордону військову техніку з Далекого Сходу - СІТ

Міністерство оборони Росії перекидає до кордону з Україною військову техніку з бази всіх чотирьох армій Східного військового округу.

Про це свідчать фото й відео очевидців, які почали з'являтися в соцмережах минулого тижня, ідеться в розслідуванні Conflict Intelligence Team, оприлюдненому 12 січня. На кадрах помітно військову техніку, завантажену на потяги.

"На бортових вагонах поїздів, які прямують із Далекого Сходу на Захід, можна побачити вантажівки, бойові машини піхоти й реактивні системи залпового вогню. Очевидці повідомляють про кілька поїздів на тиждень, а іноді й на день", - зазначають розслідувачі.

Автор: twitter.com/CITeam_en
  РФ перекидає до кордонів України техніку з баз усіх армій Східного військового округу
РФ перекидає до кордонів України техніку з баз усіх армій Східного військового округу

Пункти призначення цієї техніки достеменно невідомі. Водночас з огляду на те, що російські спецслужби намагаються приховати її переміщення, вилучивши відповідну інформацію з відкритих баз, імовірно, ідеться про прикордонні з Україною райони, де вже сконцентровані значні сили військових РФ.

"На особливу увагу заслуговують потяги з Улан-Уде, бази п'ятої окремої танкової бригади, яка діяла в Україні взимку 2015-го. Зважаючи на те, що російські десантники незабаром покинуть Казахстан, єдиним імовірним пунктом призначення є територія поблизу України", - ідеться в матеріалах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія направила до українського кордону тисячі військових

Уздовж кордону з Україною на кінець листопада 2021 року Росія зосередила майже 92 тис. військових і значну кількість техніки у своїх західних областях та окупованому Криму. Українська й американська розвідки попереджають, що Кремль може готувати повномасштабне вторгнення.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що воно може розпочатися в січні-лютому 2022-го. Офіційно Москва це заперечила. Проте висловлювання деяких кремлівських посадовців свідчать про протилежне.

Зараз ви читаєте новину «РФ перекидає до українського кордону військову техніку з Далекого Сходу - СІТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути