неділя, 10 вересня 2017 12:11

Українські військові отримають на озброєння "Оплот" - Муженко

  Українські танкісти переходять на стандарти НАТО.
Українські танкісти переходять на стандарти НАТО.

Українські танкісти переходять на стандарти НАТО в навчаннях та змаганнях на радянських, але модернізованих танках, виконати військові нормативи Північноатлантичного альянсу складно. Проте українські військові мають суттєву перевагу - досвід реальних бойових дій.

Про це повідомляє ТСН.

Танковий взвод десантників висувається на позицію, атакуючи умовного ворога на ходу – битва за селище Гончарівське в розпалі. Команди морської піхоти, десантників та сухопутних військ змагаються між собою за звання найкращого танкового взводу. Головне правило – постійний вогонь та переміщення бойової машини, котра не має бути на одному місці більше 30 секунд. Затримався на дві хвилини – вважай, підбили. Ці аксіоми не раз рятували наших танкістів у зоні АТО. "Ті здобутки та навички, які маємо під час АТО, ми демонструємо тут. В цьому році було змінено багато вправ, більш складно, але і більш цікаво", - каже командир танкового батальйону 14 ОМБР Сергій Корсун.

Танкістів за західними програмами тестують і на загальну фізичну підготовку. Вони мусять добре бігати, стріляти з пістолета, проводити розвідку, коригувати вогонь артилерії – із них роблять універсалів. "Найважче було – спортивні змагання. Без танку бігати важко", - сміється командир взводу Ярослав Лавриєнко. "Нас не тільки готують до стрільби з танка – тут є і фізпідготовка, медицина, водіння, розвідка цілей. Танки зараз можуть діяти, як окремий підрозділ", - пояснив командир взводу Роман Багаєв. Його група вже вдруге стає найкращою в Україні та дивує всю Європу на цьогорічних змаганнях у Німеччині, виконуючи неможливе на старих радянських Т-64.

Для танкістів напередодні їх свята начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко обіцяє подарунки. "Буде техніка поповнюватись сучасними танками "Оплот". Або до кінця цього, або з наступного року поступить на озброєння", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні буде важко відмовитися від "миротворчого" плану Путіна – експерт

Ухвалено рішення щодо підписання договорів на виробництво і поставку танків "Оплот" до зони АТО. Про це повідомив глава Міноборони Степан Полторак.

Зараз ви читаєте новину «Українські військові отримають на озброєння "Оплот" - Муженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути