Ексклюзиви
пʼятниця, 12 травня 2023 10:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські штурмовики зайшли на відбиті в окупантів позиції під Бахмутом: фото побаченого
5

Воїни ЗСУ показали покинуту ворожу позицію під Бахмутом
Фото: t.me/Airborne1126
Воїни ЗСУ показали покинуту ворожу позицію під Бахмутом
Воїни ЗСУ показали покинуту ворожу позицію під Бахмутом
Воїни ЗСУ показали покинуту ворожу позицію під Бахмутом
Воїни ЗСУ показали покинуту ворожу позицію під Бахмутом

Бійці 3-ї окремої штурмової бригади Збройних сил України сфотографували відбиті у ворога позиції під Бахмутом на Донеччині.

Кадри показують побут загарбників і трофеї українських оборонців. Світлинами поділилася 25-а окрема повітрянодесантна Січеславська бригада в Telegram 11 травня.

На одній із позицій штурмовики побачили не лише гори сміття, яке залишили росіяни, а й протитанкові міни, ящики з бойовим комплектом та переносні зенітно-ракетні комплекси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ витісняють росіян біля Бахмута: показали нові карти бойових дій

"Лут третьої штурмової", – жартома підписали фото десантники.

Термін "лут" у значенні "трофеї" і "здобич" широко поширений серед любителів комп'ютерних ігор. Означає корисні речі, здобуті під час місії.

Залишення російськими військами БК і деякої зброї може свідчити, що вони поспіхом покидали позиції.

Упродовж поточного тижня українські військові на Бахмутському напрямку не втратили позицій та просунулись вперед на 2 км, повідомили в Міноборони.

Збройні сили України розгромили дві російські роти під Бахмутом в результаті успішного локального контрнаступу, заявив командувач 3-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ Андрій Білецький. Ідеться про 72 мотострілецьку бригаду 3-го армійського корпусу сухопутних військ Росії. Її сформували в Оренбурзькій області РФ 2022 року.

Наступ під Бахмутом ЗСУ вели на ділянці, шириною 3 км. Військові змогли просунутися і захопити ділянку фронту, де стояли окупанти. Бригада, як ПВК "Вагнер", зазнали "суттєвих втрат", заявив Білецький.

10 травня у Сухопутних військах ЗСУ підтвердили успішні контратаки Сил оборони на Бахмутському напрямку. На окремих ділянках фронту ворог не зміг втримати натиск і відступив на дистанцію до 2 км, повідомило командування.

Зараз ви читаєте новину «Українські штурмовики зайшли на відбиті в окупантів позиції під Бахмутом: фото побаченого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути