пʼятниця, 09 липня 2021 13:58

Українців хочуть витурити з тристоронніх переговорів по Донбасу

Українців хочуть витурити з тристоронніх переговорів по Донбасу
Підтвердження цих слів з боку ОБСЄ та інших джерел поки що немає. Фото: facebook.com/UkrdelegationTCG

Нова модераторка політичної підгрупи в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Сільві Берман закликала вилучити українців, що представляють окуповані райони Донецької і Луганської областей (ОРДЛО), із переговорів.

Представники ОРДЛО від України офіційно залучені в процес переговорів нотами МЗС, заявив представник Донецька в політичній підгрупі в ТКГ Сергій Гармаш в ефірі "Радіо Донбас.Реалії". Берман на посаді модераторки політичної підгрупи ТКГ щодо Донбасу від ОБСЄ замінила посла П'єра Мореля.

"Вона фактично повторила послання пана Мореля. Назвала учасників від ОРДЛО делегацією вже в перший день, хоча вони такими не є. Закликала для розблокування роботи політичної підгрупи видалити нас – переселенців звідти. Водночас не закликала видалити засуджену за тероризм Маю Пирогову", – сказав він.

Підтвердження цих слів із боку ОБСЄ та інших джерел поки немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ розмістила в окупованому Криму носії ядерної зброї - МЗС

9 червня минулого року до консультацій ТКГ з урегулювання ситуації на Донбасі у складі української делегації вперше долучили представників ОРДЛО - журналістів Гармаша та Дениса Казанського, а також юриста Вадима Горана. Для участі в роботі ТКГ від окремих районів Луганської області заявили й лікаря Костянтина Лібстера. Вони - внутрішньо переміщені корінні жителі Донбасу.

Засідання ТКГ і підгруп із 2020 року відбуваються в режимі відеоконференцій. Берман – дипломатка, обіймала посади посла Франції в Китаї та Росії. Перше засідання підгрупи, яке вона модерувала, відбулося 6 липня. Коли представники Росії долучили до відеоконференції представницю російських гібридних сил, блогерку Пирогову, українська сторона відмовилася брати участь у засіданні. Пирогова засуджена в Україні за тероризм.

Зараз ви читаєте новину «Українців хочуть витурити з тристоронніх переговорів по Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути