субота, 14 травня 2022 09:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна веде переговори щодо евакуації 60 людей з Азовсталі

Україна веде переговори щодо евакуації 60 людей з Азовсталі
Російські терости не припиняють обстріли та бомбардування заводу "Азовсталь" у Маріуполі. Фото: Maxar Technologies

Україна веде переговори про евакуацію 60 людей з Азовсталі в Маріуполі.

Інформацію про кількість людей, щодо яких наразі ведуться переговори підтвердила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, пише Суспільне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Результат може не задовольнити всіх" - Верещук про евакуацію з Азовсталі

"Там декілька сотень поранених, їх треба рятувати в першу чергу, бо щодо всіх одразу росіяни не погоджуються. Отже, спочатку важкопоранені й медики, їх дійсно 60 осіб", — повідомила Верещук.

Раніше, Верещук повідомляла, що переговори стосуються 38 захисників, які є лежачими через отримані поранення. Їх хочуть обміняти на полонених росіян.

Маріуполь перебуває в блокаді з 1 березня. Захисники українського міста стримують атаки окупантів на завод у катастрофічних умовах. Там вже загинули сотні військових. Поранених - майже 600 осіб. Ці цифри збільшуються щодня, говорив заступник командира полку "Азов" капітан Святослав Паламар.

Загалом на заводі "Азовсталь" перебуває понад 1 тис. українських військових. Вони залишаються в підземних тунелях. Воїни готові здатися третій стороні й залишатися в тій країні до завершення війни.

За дорученням президента Володимира Зеленського проводяться переговори щодо евакуації українських захисників. Однак йдеться лише про 38 важкопоранених бійців.

Тим часом Маріуполь у складі ОРДО готують до приєднання до Росії. Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, посилаючись на місцеві ЗМІ та самопроголошеного "мера", називає можливою датою проведення "рефендуму" 15 травня.

Зараз ви читаєте новину «Україна веде переговори щодо евакуації 60 людей з Азовсталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути