Ексклюзиви
неділя, 24 листопада 2019 14:00

Україна не зможе вийти із мінських угод - експерт

Україна не зможе вийти із мінських угод - експерт
Путін навмисно "підіграв" Зеленському Фото: Патріот Донбасу

Росія не піде з Донбасу. А Україні зараз не вдасться вийти з мінських угод.

Таку думку висловив директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк.

За його словами, стратегія президента Володимира Зеленського була в тому, щоб показати - Росія і проросійські бойовики порушують перемир'я і не виконують домовленості. У фіналі - мінські угоди не працюють, треба виходити на нові, пише 24канал.

"Але Путін "підіграв". Знизив кількість обстрілів у пунктах розведення військ і таким чином показав, що "Мінськ" нібито працює, пора переходити до політичної частини угод. Це все Путін робить для того, щоб провести вибори в ОРДЛО на своїх умовах. Соцопитування показує, що вибори там точно не можна проводити. Це гол у свої ворота",- говорить Давидюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія нестиме відповідальність за міжнародні військові злочини

Експерт додає, що вибори - це агітація. А українські політики не можуть приїхати на окуповані території агітувати. Кордон контролюють росіяни, які завезуть свої бюлетені. Потрібен проміжний період на деокупацію та реінтеграцію ОРДЛО.

Президент Володимир Зезеленський досі не показав чіткого плану деокупації Донбасу і Криму. Про це Gazeta.ua сказала народний депутат від "Голосу" Юлія Клименко. "Потрібно зміцнювати боєздатність та економіку. Щоб протистояти Путіну, потрібно бути сильними. Якщо показувати, що йдемо на поступки, тим більше у Путіна прокидатиметься хижацький інстинкт. Досі немає чіткого плану деокупації та реінтеграції окупованих територій. Від різних людей чуємо якісь бачення. Зеленський каже одне, Пристайко – інше, Яременко – третє. І це не узгоджується між собою. Нам розповідають про якісь домовленості. Як можна домовлятися, не маючи стратегії та плану? Коли сталася історія з підписом "формули Штайнмаєра", попросили спікера запросити до зали президента Зеленського, Пристайка і всіх причетних до перемовин. Зеленський зустрівся тільки з керівниками фракцій у закритому режимі.

Зараз ви читаєте новину «Україна не зможе вийти із мінських угод - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути