середа, 01 грудня 2021 23:12

Український політв'язень оголосив голодування у російській в'язниці

Український політв'язень оголосив голодування у російській в'язниці
Бранець Кремля Іван Яцкін. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Український політв'язень в Росії Іван Яцкін оголосив голодування. 1 грудня його з Криму етапували в СІЗО-1 міста Саратова, яке відоме своїми тортурами.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в Telegram.

За словами Денісової, стосовно Яцкіна російські тюремники регулярно здійснювали провокації, оскільки він не дозволяв їм у своїй присутності образливих висловлювань на адресу України. У чоловіка відібрали всі ліки, порвали сумку для особистих речей, заборонили користуватися кіоском й купувати там воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики насипали мін у населеному пункті - є поранений

"Також повністю ігнорується стан здоров'я Івана, який страждає на хронічне захворювання ніг: запалення судин призвело до утворення трофічних виразок, внаслідок чого відбувається нагноєння. Медична допомога йому не надається", - написала Денісова.

Омбудсмен наголосила, що голодування у стані Яцкіна може призвести до найгіршого.

Незаконно арештований в окупованому Криму журналіст Владислав Єсипенко дав свідчення під тортурами. За словами Катерини, її чоловіка змусили зізнатися в тому, що він шпигун, який працює на українську розвідку. Але на суді Владислав заявив про тортури і від даних показань відмовився.

Зараз ви читаєте новину «Український політв'язень оголосив голодування у російській в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути