четвер, 04 листопада 2021 01:06

Українська розвідка попередила про військові плани Росії щодо Донбасу

Українська розвідка попередила про військові плани Росії щодо Донбасу
Росія нарощує військову присутність біля кордонів з Україною. Фото: ВВС

Росія планує збільшити свій військовий контингент на Донбасі. Станеться це взимку, прогнозують у Міноборони України.

"Нам слід очікувати в грудні і січні більших новин, ніж зараз. Тому що розвідка говорить, що планується збільшення контингенту в ті місяці - грудень і січень", - заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телеканалу "Україна 24".

Зараз довкола кордону з Україною та на окупованих територіях дислокуються близько 90 тисяч російських військових, ця цифра постійно змінюється.

"Станом на зараз, це не та ситуація, коли треба бити в набат і говорити, що ситуація катастрофічна. Але в будь-який момент, скажімо, завтра, цей ризик існує. Ризик ескалації існує постійно, тому що ми знаходимося в стані війни, це треба усвідомлювати", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські війська готові до оборони і наступу - командувач ОС

"Українці не повинні хвилюватися, ситуація під контролем, рішення будуть прийматися вчасно", - заспокоїла заступниця міністра.

30 жовтня видання The Washington Post із посиланням на анонімних чиновників повідомило, що Росія знову нарощує військову присутність біля кордонів з Україною, що викликає занепокоєння деяких офіційних осіб у США та Європі.

1 листопада видання Politico опублікувало супутникові знімки, які це нібито підтвердили.

Українська розвідка заявила, що Росія не перекидала додаткових військ, а інформацію про це назвала "елементом психологічного тиску". Цю ж інформацію підтвердив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Українська розвідка попередила про військові плани Росії щодо Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути