Ексклюзиви
вівторок, 27 лютого 2024 10:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Українці зараз перебувають на межі втрати держави - ветеран ЗСУ

Українці зараз перебувають на межі втрати держави - ветеран ЗСУ
В контексті мобілізації ветеран зазначив, що українським чоловікам слід подорослішати та відшукати мотивацію захищати Україну. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українці перебувають зараз на межі втрати держави. Загроза дуже реальна.

Чоловікам слід подорослішати та зрозуміти, які загрози стоять перед державою, заявив ветеран ЗСУ, адвокат Масі Найєм у інтерв'ю Deutsche Welle.

"Ми зараз на межі втрати держави. Це не ймовірність, яка дуже далека. Це не про ядерку - можливо, буде, можливо, не буде. Це цілком реальні загрози. Ці загрози настільки реальні, що, умовно кажучи, травень місяць для мене не здається українським, якщо певні речі зараз не стануться. Тобто цілком очевидно, може статися, що в травні місяці вам треба буде планувати жити в іншій країні, якщо ви патріот, тому що жити з руснею тут ви не зможете", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Чехії зробив тривожну заяву про Путіна і війну в Україні

На запитання, чи варто мобілізувати до війська лише мотивованих чоловіків, він зазначив, що слід зрозуміти рівень загрози, яка нависла над країною.

"Ти тепер маєш обрати. Мотивацію ти сам або включиш у себе і будеш захищати свою державу. Ну, або їдь до поляків", - додав Найєм.

Офіційні особи та державні ЗМІ Російської Федерації утрималися від коментарів щодо других роковин від початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Таке рішення прийняли в Кремлі, щоб не привертати увагу до невдач Росії в досягненні заявлених стратегічних цілей в Україні та в реалізації менших цілей, пише Інститут вивчення війни (ISW). Йдеться захоплення всієї Луганської та Донецької областей, а також до значних втрат особового складу РФ.

Зараз ви читаєте новину «Українці зараз перебувають на межі втрати держави - ветеран ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути