пʼятниця, 24 грудня 2021 17:27

Убивав воїнів ЗСУ й мирне населення Авдіївки: поліція викрила бойовика "Восток"

Убивав воїнів ЗСУ й мирне населення Авдіївки: поліція викрила бойовика "Восток"
Бойовик воював у складі незаконного збройного формування "Восток". Був на посаді кулеметника і коригував артилерійські обстріли з боку ДНР та вів прицільний вогонь по позиціях ЗСУ. Надалі втік з військової частини й таємно повернувся до Маріуполя. Фото: скріншот з відео

Правоохоронці Донецької області викрили 43-річного маріупольця, який воював на боці російських окупантів. Бойовик обстрілював українських воїнів і цивільних осіб в Авдіївці.

Про це повідомила пресслужба МВС.

"Прихильник "русского мира" виконував функції коригувальника вогню під час артобстрілів. Також обстрілював населені пункти з кулемета й автомата. За наказом російських військових його підрозділ регулярно "прострілював" лісопосадки на околиці міста. Унаслідок цих атак гинули й зазнавали поранень мешканці приватного сектору поруч", - ідеться в повідомленні.

Злочинець - раніше судимий. З Маріуполя у Донецьк приїхав 2015 року на заробітки.

"Представники ДНР завербували його в реабілітаційному центрі, де він опинився через зловживання алкоголем. Зі спецзакладу пацієнт попри судимість і алкозалежність потрапив на контрактну службу до мотострілецької роти. Найманцю видали зброю та відправили на передові позиції під Донецьком", - додали в МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пережив клінічну смерть: російські окупанти катували струмом українського бранця

За даними поліції, фігурант воював під керівництвом командира полку так званого армійського корпусу ДНР, який є громадянином Російської Федерації.

Також злочинець охороняв стратегічний об'єкт у червоній зоні - міст. Укріплював окопи й патрулював вулиці окупованого Донецька під час "комендантської години".

За рік "служби" бойовик отримав близько 45 руб. і поранення. Тому 2016-го утік до Маріуполя і переховувався.

"Кілька років чоловік перебивався випадковими заробітками й повторно лікувався від алкоголізму. Не витримавши життя в окупації, маріуполець потайки повернувся до рідного міста, де знайшов постійну роботу. Свою участь у війні проти України приховував", - ідеться в повідомленні.

Фігуранту оголосили підозру у скоєнні злочину. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

У Донецькій області затримали одного з організаторів місцевого незаконного "референдуму" 2014-го. Злочинець закликав громадян зривати державні прапори й голосувати за приєднання регіону до так званої ДНР. Для цього він підбурював людей до масових заворушень під виглядом проведення мітингів і громадських зібрань.

Зараз ви читаєте новину «Убивав воїнів ЗСУ й мирне населення Авдіївки: поліція викрила бойовика "Восток"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути