Ексклюзиви
субота, 26 листопада 2022 10:09

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ розказали, що може суттєво змінити хід боїв на Донбасі

У ЗСУ розказали, що може суттєво змінити хід боїв на Донбасі
За погіршення погодних умов колісна техніка фактично не зможе ходити по полях та деяких дорогах. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Погіршення погодних умов може суттєво сповільнити атаки окупантів на Бахмутському та Авдіївському напрямках, які зараз є чи не найскладнішими на Донбасі.

Така ситуація може суттєво вплинути на хід бойових дій в Україні, заявив 26 листопада речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Безперечно, якщо підуть потужні дощі, почнуться туман та сльота – це дуже сильно пригальмує атакуючі дії будь-якої сторони. Відповідно на Бахмутському та Авдіївському напрямку це призупинить атаки росіян", – розказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті: свіжі карти боїв

За погіршення погодних умов колісна техніка фактично не зможе ходити по полях та деяких дорогах. Уже зараз виникають проблеми в БТР та автомобільної техніки, яка підвозить боєприпаси.

"Якщо так далі продовжуватиметься, то важко стане і гусеничній техніці, яка є головною на полі бою в плані атакуючих дій. Зокрема танкам і БМП. Тому, безсумнівно, це може вплинути і дуже серйозно на хід бойових дій", – пояснив Череватий.

Росія планує взимку стабілізувати фронт в Україні, а навесні відновити активні бойові дії. Кремль очікує, що безповоротні втрати мобілізованих росіян складуть близько 100 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ розказали, що може суттєво змінити хід боїв на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути