субота, 26 листопада 2022 08:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті: свіжі карти боїв
4

Росіяни продовжують обстріли по всій лінії фронту. Ворог не полишає спроб оточити Бахмут, але Збройні сили України б'ють по тилам окупантів і відбивають атаки противника.

Триває контрнаступ ЗСУ на заході Луганської області, свідчать свіжі карти від американського Інституту вивчення війни (ISW).

З 24 по 25 листопада російські війська здійснили обмежені контратаки для повернення втрачених позицій на північний захід від Сватового. Армія РФ продовжує спроби відбити позиції навколо Куп'янська. 25 листопада українські захисники відбили російські атаки на Стельмахівку.

Російські війська, імовірно, почали наступ на Новоселівське 24 листопада, а 25 листопада увійшли в населений пункт і почали зміцнювати позиції, щоб перекрити доступ ЗСУ до траси P07, яка веде до Сватового.

Водночас у бік Сватового прямують 200 вантажівок із будівельними матеріалами, зокрема, так званими "зубами дракона" – росіяни укріплюють там оборону.

Артилерійські підрозділи Західного військового округу РФ у складі мобілізованих новобранців тримають оборону Кремінної. Російські джерела продовжують наголошувати на поганих умовах і багнистому рельєфі в цьому районі, хоча глибоке замерзання, яке за прогнозами настане приблизно через тиждень, швидше за все, пришвидшить темп операцій.

Росіяни намагаються оточити Бахмут і продовжують обстріли по всій лінії фронту
Фото: understandingwar.org
Росіяни намагаються оточити Бахмут і продовжують обстріли по всій лінії фронту
Росіяни намагаються оточити Бахмут і продовжують обстріли по всій лінії фронту
24 і 25 листопада російські війська продовжували зводити оборонні позиції та зводити укріплення в Херсонській області на південь від річки Дніпро

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарні та морги переповнені – Генштаб про втрати РФ на Луганщині

Водночас українські війська не припиняють контрнаступу на Кремінну. Російські війська тим часом намагалися наступати в напрямку Діброви.

На Донбасі армія ворога продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій у Донецькій області, зокрема в районі Сіверська, Бахмута та Авдіївки з метою оточення Бахмута. За минулий тиждень на Донбасі відбулося 290 бойових зіткнень, з них 90 – у районі Бахмута, там зараз найскладніша ситуація. Російські сили також неодноразово намагалися прорвати українську оборону в районі Невельського.

24 і 25 листопада українські воїни відбили російські штурми поблизу Бахмута, біля Білогорівки, Яковлівки та Бахмутського, Андріївки, Кліщіївки, Озарянівки та Опитного. Поблизу Бахмута точаться важкі позиційні бої. Окупанти продовжували наступальні дії в районі Авдіївки. Українські війська 24 і 25 листопада відбили наступ росіян у 37 км на південний захід від Авдіївки в районі Красногорівки, Мар'їнки, Первомайського та Новомихайлівки.

Також росіяни ведуть активні оборонні дії на заході Донецької та сході Запорізької областей. Російські війська відбили українські контратаки в районі Новомихайлівки, Новодонецького, Володимирівки, Павлівки та Времівки на заході Донецької області та поблизу Новодарівки та Левадного на сході Запорізької області в межах 91 км на південний захід від Донецька. ЗСУ тим часом продовжували регулярний вогонь непрямої наводки вздовж лінії зіткнення в Донецькій та на сході Запорізької областей.

25 листопада до тимчасово захопленого ворогом Маріуполя на Донеччині почали прибувати російські військові підкріплення з Херсонської області.

На півдні росіяни не припиняють зводити оборонні позиції в Херсонській області на південь від річки Дніпро. Російська влада завозить цивільних осіб з Маріуполя для будівництва укріплень на сході Херсонської області, а отже окупантам у цьому районі не вистачає кількості мобілізованого персоналу, необхідного для швидкого будівництва укріплень.

Російські війська створюють оборонні райони вздовж адмінкордону Херсонської області та Криму, зокрема на двох ділянках на півночі Джанкойського району. Посилюють мілітаризацію Арабатської коси на схід від основного Кримського півострова та Перекопського перешийка. Росіяни сконцентрували на косі військові вертольоти та мобілізований персонал.

Російські війська у тимчасово окупованому Криму активно готуються до оборони півострова. Там, зокрема, облаштовують позиційні райони на півночі Джанкойського району.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті: свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути