понеділок, 20 червня 2022 21:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"У ворога вже немає льотчиків, витягує пенсіонерів" – військовий експерт

"У ворога вже немає льотчиків, витягує пенсіонерів" – військовий експерт
РФ хоче повністю захопити Луганську область і перейти до активнішого наступу на Донеччині, говорить Віктор Ягун. Фото: UMN

Російські окупанти перекидають авіацію на Донбас – той напрямок, який їм зараз найбільш цікавий. Залітати на більшу частину території України росіяни не можуть, бо Збройні сили ефективно збивають їх авіацію. Проте ракетна небезпека в усіх областях не знижується. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Віктор Ягун.

"Росія не має можливості розподілення авіації, тому що її просто фізично стало менше. У них льотчиків вже немає. Доводиться витягати пенсіонерів. Зараз росіяни зосередили авіацію на тому напрямку, який їх найбільше турбує", – говорить Ягун.

Над більшою частиною території України авіацію вже не використовують, тому що ми навчилися збивати російські літаки, наголошує експерт.

"Російська авіація є тільки на активних ділянках бойових дій. Але повітряна небезпека не зменшиться. Тому що Росія використовує ракети, а не авіацію. Щоб відновити авіаційний потенціал, Москві треба приблизно років 15. У найближчий час це неможливо зробити. Тому що потрібно готувати льотчиків щонайменше 10 років", – каже Ягун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Поруч – маніяк з бомбою" – як Україна може відповісти на ядерну загрозу з Росії

РФ хоче повністю захопити Луганську область і перейти до захоплення Донеччини, говорить експерт.

"Вони пробуватимуть наступати на Харківщини, щоб відволікти українських військових. А на Херсонщині та Запоріжчині триматимуть жорстку оборону. Ще один спосіб відтягнути українські сили з Донбасу – це загроза з Білорусі. Там немає таких сил, щоб наступати. Бо та кількість сил, якими у Білорусі оперують, це на тиждень війни", – наголошує Ягун.

У Росії є ще багато сил, щоб продовжувати атакувати Україну, додає експерт.

"Їх може вистачити на довго. Росіяни кидатимуть в бій все, що у них є. Це психологія орди. Поки не перемелемо їх на полі бою, їх нічого не зупинить. В тому числі, кількість жертв", – говорить Ягун.

Міноборони Великої Британії повідомило, Росія зосереджує тактичну авіацію на Донбасі. Росія не може отримати повну перевагу в повітрі. Тому рідко проникає глибоко за українські рубежі.Сучасна повітряна кампанія призвела до того, що на сухопутні війська, які виснажуються, припадає більша, ніж планувалося, вага зусиль. І на передові крилаті ракети, запаси яких, ймовірно, закінчуються, наголосили у британському оборонному відомстві.

Останніми днями Російська Федерація продовжувала обстрілювати з артилерії напрямки на північ, схід і південь від Сіверськодонецька на Луганщині. На лінії фронту без змін. Російські загарбники й українські бійці ведуть інтенсивні бойові дії на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"У ворога вже немає льотчиків, витягує пенсіонерів" – військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути