понеділок, 20 червня 2022 09:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія зосереджує тактичну авіацію на Донбасі - британська розвідка

Росія зосереджує тактичну авіацію на Донбасі - британська розвідка
Росія не може отримати повну перевагу в повітрі. Фото: Генштаб

Наземні та тактичні повітряні операції Росії протягом вихідних залишалися зосередженими на центральному секторі Донбасу.

У конфлікті на сьогоднішній день російські військово-повітряні сили показали низькі результати. Про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Twitter.

Нездатність Росії послідовно забезпечувати повітряну енергію, ймовірно, є одним з найважливіших факторів, що стоять за дуже обмеженим успіхом російської кампанії.

Росія не може отримати повну перевагу в повітрі. Тому рідко проникає глибоко за українські рубежі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Донбас: Генштаб назвав напрямки, на яких зосередилась РФ

Протягом багатьох років більша частина російської повітряної бойової підготовки, швидше за все, була чітко розроблена, щоб справити враження на вищих посадових осіб. А не розвивати динамічну ініціативу серед екіпажів.

"Хоча Росія має вражаючий список відносно сучасних і боєздатних бойових літаків, військово-повітряним силам також не вдалося розвинути інституційну культуру та навички, необхідні для її персоналу, щоб задовольнити прагнення Росії забезпечити більш західний стиль", - йдеться у повідомленні.

Сучасна повітряна кампанія призвела до того, що на сухопутні війська, які виснажуються, припадає більша, ніж планувалося, вага зусиль. І на передові крилаті ракети, запаси яких, ймовірно, закінчуються.

Останніми днями й Російська Федерація, і Україна продовжували обстрілювати з артилерії напрямки на північ, схід і південь від Сіверськодонецька на Луганщині. На лінії фронту без змін. Російські загарбники й українські бійці ведуть інтенсивні бойові дії на Донбасі.

Кремль намагається чинити юридичний тиск на військових. За даними британських розвідників, причинами низького морального духу окупантів є "кепське керівництво", обмежені можливості для ротації підрозділів поза бою, великі втрати, бойовий стрес, постійне погане матеріально-технічне забезпечення та проблеми з виплатами зарплатні.

Зараз ви читаєте новину «Росія зосереджує тактичну авіацію на Донбасі - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути