Ексклюзиви
понеділок, 29 жовтня 2018 13:01

У вбивстві Окуєвої зник "російський слід"

У вбивстві Окуєвої зник "російський слід"
Убивство Аміни Окуєвої: слід Москви у справі втрачено. Фото: РБК-Украина

У справі про вбивство активістки та учасниці війни на Донбасі Аміни Окуєвої слідчі загубили "російський слід".

Артур Денісултанов, який вчинив замах на подружжя 2017-го, змінив свідчення. Про це розповів чоловік загиблої Адам Осмаєв, передає "Цензор.нет".

"Коли тільки затримали Денісултанова, він ще був переляканим, пораненим, тому в нього був розв'язаний язик. Він сказав, що вказівку ​​дали з Москви Кадирову, а Кадиров - своїм людям, у тому числі Денісултанову. Він сам це говорив правоохоронцям. Але не під протокол, звичайно. А коли зрозумів, що в Україні не катують, що тут демократія, то почав уже інші історії складати", - розповів Осмаєв.

Крім того, чоловік загиблої підкреслив, що не звинувачує слідчих у халатності. Оскільки прокуратура мотивом замаху вказала не замовлення з Москви, а особисту неприязнь.

"Ну, це, у принципі, зрозуміло. Тому що дуже складно довести замовлення з Москви. Адже слідчому або прокурору потрібно це обґрунтувати. А якщо немає зачіпок, якщо людина не зізналася, то це дуже-дуже-дуже складно зробити. Розумієте? Вони довели факт того, що він стріляв, на цьому й зупинилися", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За вбивство Аміни Окуєвої нікого не затримали

Також Осмаєв зауважив, що у Росії можна вибити з людини будь-яке зізнання, а Україна - демократична країна, де це неможливо.

Перший напад на добровольців Аміну Окуєву та Адама Осмаєва стався 1 червня 2017-го у Києві на Подолі. Нападник назвався французьким журналістом і запросив подружжя на зустріч. У машині він вистрілив у Адама – тоді Аміна вистрелила у відповідь.
Людина, яка намагалася застрелити Осмаєва, є кілером на ім'я Артур Денісултанов-Курмакаєв.
Другий напад на подружжя скоєно ввечері 30 жовтня 2017-го: поблизу залізничного переїзду біля селища Глеваха Київської області невідомі обстріляли з кущів їхній автомобіль. Аміна Окуєва загинула.

Зараз ви читаєте новину «У вбивстві Окуєвої зник "російський слід"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути