пʼятниця, 09 липня 2021 09:42

У таємних в'язницях на Донбасі утримують українців. Кількість шокує

У таємних в'язницях на Донбасі утримують українців. Кількість шокує
Україна вимагає, щоб РФ припинила перешкоджати роботі регіональних та міжнародних правозахисних організацій й допустила їх до місць позбавлення волі. Фото: pixabay.com

На території окупованих Донецької та Луганської областей путінські найманці утримують в ув'язненні понад 3,5 тис. українських громадян.

На тимчасово непідконтрольній території окупанти розташували понад 160 секретних в'язниць, у яких незаконно утримують українців, повідомила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

"Навіть спеціальному доповідачеві ООН із питань запобігання катуванням, пану Нільсу Мельцеру, російська окупаційна влада відмовила в повному й безперешкодному доступі до місць затримання на Донбасі під час його візиту в Україну 2018 року", – сказала вона.

Джапарова вимагає, щоб РФ припинила перешкоджати роботі регіональних і міжнародних правозахисних організацій і допустила їх до місць позбавлення волі, забезпечивши конфіденційність спілкування із затриманими. Вона закликала міжнародну спільноту об'єднати зусилля з метою ліквідації подібних закладів на території ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти накрили позиції ЗСУ з гранатометів. Маємо непоправні втрати

Двом бойовикам ДНР оголосили підозру в організації підпільної в'язниці "Ізоляція" на окупованій території Донецька. Їм інкримінують участь у незаконних воєнізованих формуваннях, торгівлю людьми, створення злочинної організації та порушення законів і звичаїв війни, а саме жорстоке поводження з цивільним населенням.

Зараз ви читаєте новину «У таємних в'язницях на Донбасі утримують українців. Кількість шокує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути