Ексклюзиви
пʼятниця, 09 липня 2021 08:39

Окупанти накрили позиції ЗСУ з гранатометів. Маємо непоправні втрати

Окупанти накрили позиції ЗСУ з гранатометів. Маємо непоправні втрати
Під удар потрапили й позиції українців біля Пісків Ясинуватського району Донецької області. Фото: facebook.com/pressjfo.news

8 липня російсько-окупаційні війська 11 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Один український військовослужбовець загинув. Ще одного з кульовим пораненням доправили в лікарню, повідомляє штаб ООС. Стан здоров'я воїна – задовільний.

"Біля Новозванівки Попаснянського району Луганщини російські окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У районі Кримського та Причепилівки Новоайдарського району Донеччини російські найманці обстрілювали наші позиції з заборонених мінометів 120-го та 82-го калібрів. Неподалік Опитного й Невельського Ясинуватського району ворог також застосовував міномети забороненого 120-го калібру", - йдеться у повідомленні.

Під удар потрапили й позиції українців біля Пісків Ясинуватського району Донецької області. Російські найманці тричі обстрілювали позиції наших захисників із мінометів 120-го калібру, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Неподалік Водяного, що на Приазов'ї, ворог двічі здійснював обстріли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Сьогодні зранку бойовики чотири рази порушили режим припинення вогню. На Луганщині неподалік Новотошківського Попаснянського району російські окупанти вели вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів. На Донеччині поблизу Зайцевого противник обстріляв позиції українських захисників з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. А біля Пісків і Невельського Ясинуватського району - відкрив вогонь з артилерії калібру 122 мм. На обстріли збройних формувань РФ українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попрощалися з загиблим майором Богданом Бродовським

Біля селища Мирне на Донеччині загинув начальник медпункту механізованого батальйону капітан Юрій Письменний "Феофан". Серед білого дня, 4 липня, окупанти відкрили вогонь, і уламки від ворожого снаряду поранили медика. Травми виявилися несумісні з життям.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти накрили позиції ЗСУ з гранатометів. Маємо непоправні втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути