понеділок, 25 квітня 2022 13:31

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії заявили про готовність випустити цивільних з Азовсталі

У Росії заявили про готовність випустити цивільних з Азовсталі
Металургійний завод Азовсталь у Маріуполі. Фото: Маріупольська міська рада

У міністерстві оборони Росії запевняють, що їхні збройні формування 25 квітня з 14:00 за Києвом не стрілятимуть і дозволять вийти цивільним особам з Азовсталі в Маріуполі.

Про це повідомили в міністерстві оборони Росії в Telegram.

"Керівництво Російської Федерації ще раз підтверджує раніше відкритий і який триває вже 36-ту добу - з 21 березня 2022 року - цілодобовий гуманітарний коридор з Азовсталі для евакуації цивільних осіб - робочого персоналу, жінок і дітей, про нібито перебування яких у підземних спорудах комбінату публічно заявляє київська влада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Великдень окупанти штурмували Азовсталь, попри заяви РФ

Керуючись суто гуманними принципами, збройні сили Росії та формування Донецької Народної Республіки з 14:00 за Москвою 25 квітня 2022 року в односторонньому порядку припиняють будь-які бойові дії, підрозділи відводять на безпечну відстань і забезпечують виведення зазначеної категорії громадян за будь-якими обраними ними напрямками", - ідеться в повідомленні.

За словами росіян, готовність української сторони до початку гуманітарної операції "позначається підняттям білих прапорів" на всьому периметрі або на окремих напрямках Азовсталі.

"Для виходу мирних жителів з Азовсталі жодних перешкод немає, за винятком принципового рішення київської влади й командирів націоналістичних формувань продовжувати утримувати мирних громадян як "живий щит".

Зазначену заяву доводитимуть безперервно до українських бійців на Азовсталі радіоканалом з інтервалом що 30 хвилин, а також оперативними каналами зв'язку - через віцепрем'єрку Ірину Верещук", - повідомили в заяві.

На металургійному комбінаті Азовсталь у заблокованому Маріуполі Донецької області перебуває набагато більше цивільних, ніж 1 тис. Там маріупольці шукають притулку, аби хоч якось убезпечитись від безперервних обстрілів російських загарбників. Загалом у Маріуполі зараз перебуває близько 100 тис. цивільних осіб, і всі вони переховуються в різних сховищах.

Зараз ви читаєте новину «У Росії заявили про готовність випустити цивільних з Азовсталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути