середа, 20 квітня 2022 13:47

Спецтема: Війна Росії проти України

На Азовсталі набагато більше, ніж 1 тис. цивільних - співкомандир "Азов Київ"

На Азовсталі набагато більше, ніж 1 тис. цивільних -  співкомандир "Азов Київ"
Окупанти розбомбили Азовсталь. Фото: УНІАН

На металургійному комбінаті "Азовсталь" у заблокованому Маріуполі Донецької області перебуває набагато більше цивільних, ніж 1 тис.

Про це заявив співкомандир полку ССО "Азов Київ" Максим Жорін в ефірі "24 каналу".

Він зазначив, що там маріупольці шукають притулку, аби хоч якось убезпечитись від безперервних обстрілів російських загарбників.

"На Азовсталі набагато більше, ніж 1 тис. людей. Річ у тім, що в місті в принципі не залишилося укриттів, де можна сховатися від обстрілів", - сказав Жорін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Залишилися лічені дні або години," - морпіхи просять світ вивезти людей з Азовсталі у третю державу

Загалом у Маріуполі зараз перебуває близько 100 тис. цивільних осіб, і всі вони переховуються в різних сховищах, додав боєць.

Він наголосив, аби евакуювати всіх маріупольців – недостатньо просто домовитись з Росією про черговий зелений коридор. Жорін прогнозує, що його найімовірніше обстріляють окупанти.

Необхідне повне припинення вогню та контроль неба, аби знайти всіх людей, дістати їх з-під завалів та безпечно вивезти, вважає він.

На 20 квітня Україні вдалося попередньо домовитися про гуманітарний коридор з Маріуполя до Бердянська на Запоріжжі. Він має запрацювати для жінок, дітей та людей похилого віку о 14:00.

19 квітня народний депутат Сергій Тарута повідомив, що російські війська скинули потужну бомбу на лікарню в районі Азовсталі. За його словами, під завалами там близько 300 людей, заявив.

19 квітня російські окупанти заявили про початок штурму Азовсталі. Завод "Азовсталь" - головне вогнище опору українських захисників у Маріуполі.

Зараз ви читаєте новину «На Азовсталі набагато більше, ніж 1 тис. цивільних - співкомандир "Азов Київ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути